Čitaj mi!

Borna Sosa ipak neće zaigrati za Nemačku

Mladi hrvatski fudbaler Borna Sosa ipak neće zaigrati za reprezentaciju Nemačke, potvrdio je tehnički direktor "pancera" Oliver Birhof.

Glavni problem je u tački statuta Fife po kojoj je Sosa morao da ima nemačko državljanstvo u trenutku kada je prvi put nastupao za hrvatsku reprezentaciju do 17 godina.

"Dobro smo analizirali čitavu situaciju koja nažalost nije pozitivna za nas. Nakon konsultacija sa Fifom i želje da Sosa postane naš član, shvatili smo da postoje male šanse da se to dogodi, s obzirom da je pre nekoliko meseci izmenjen statut. Borna je zanimljiv igrač koji ima veliki potencijal i to ne samo zbog toga što ove sezone igra sjajno. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je Birhof, a prenose nemački mediji.

Mladi hrvatski fudbaler je ove godine zatražio državljanstvo Nemačke na koje ima pravo po majci koja je rođena u Berlinu.

Sosa, 23-godišnji levi bek, čija je vrednost procenjena na 12 miliona evra, ove sezone odigrao je za Štutgart 25 mečeva i upisao 10 asistencija.

U Nemačku je došao iz zagrebačkog Dinama pre tri godine za šest miliona evra.