Читај ми!

Zvezda prešla kotu 100, nakon preokreta do vrha napunila mrežu Zlatibora

Fudbaleri Crvene zvezde nakon preokreta savladali Zlatibor sa 6:1 (0:1) u poslednjem meču 36. kola Linglong Superlige Srbije. Crveno-beli su ovom pobedom prešli kotu od 100 osvojenih bodova, a sa šest gola u mreži protivnika stigli do 104. gola u sezoni.

Zlatibor je izdržao prvo poluvreme, na pauzi imao je gol prednosti. Potom je ekipa Dejana Stankovića zaigrala znatno agresivnije i sa šest golova do vrha napunila mrežu gostiju.

Zvezda je napadala od prvog zvižduka sudije stvarala šanse, ali je izostala realizacija. Ceveno-beli su imali terensku inicijativu, ali nisu stigli do gola.

Zlatibor je strpljivo čekao svoju šansu i dočekao je u 27. minutu. Slobodan udarac sa leve strane, oko 35 metara od gola. Nabačena lopta u kazneni prostor. Nju je prihvatio Dašić, vratio je do Vukića, koji preciznim udarcem vara golmana Petrovića i pogađa gornji desni ugao gola.

Zvezda je priliku za izjednačenje propustila u 30. minutu. Gavrić je probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor, uposlio je Nikolića koji je bio u naletu, usledio je udarac, ali za malo neprecizan.

Svoje šanse u prvom delu igre nisu iskoristi ni Falčineli, dva puta, Gavrić i Ben. Sve u svemu Zvezda u prvom delu igre nije iskoristila inicijativu, tačnije Zlatibor je uspeo da se odbrani, i sačuva prednost.

Ne znamo šta je Dejan Stanković rekao igračima na poluvremenu, pritom je u igru ubacio Pavkova, Ivanića i Gajića, ali crveno-beli su u drugom poluvremenu odigrali savršeno.

Već u drugom minutu nastavka Zvezda je stigla do izjednačenja. Sjanim udarcem sa distance Ivanić je matirao, u ovoj situaciji nemoćnog Čubrakovića.

Dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 2:1 za crveno-bele. Rodić je uputio centaršut, Čubraković je izbio loptu, ali na njegovu nesreću ona dolazi do Ivanića koji ponovo trese mrežu.

U 54. minutu Crvena zvezda je povećala prednost. Pavkov je glavom spustio loptu do Veljka Nikolića, koji je dugo tražio prostor za udarac, pronašao ga je i pogodio gol.

Nije se Zvezda zaustavila. U 65. minutu u strelce se upisao i Gavrić. Delovalo je da crveno-beli iz svakog napada mogu da postignu gol.

Tri minuta kasnije novi gol za Zvezdu - 5:1. Gelor Kanga se ubacio iz drugog plana, uspeo je da se izbori za loptu i prosledi je u praznu mrežu.

U 74. minutu Zlatibor je ostao na terenu sa igračem manje, direktan crveni karton zaradio je Lambulić. Falčineli je pobegao odbrani gostiju, na ivici šesnaesterca sustigao ga je Lambulić i oborio s leđa. Sudiji je preostalo samo da pokaže igraču Zlatibora put u svlačionicu.

Iz slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca Kanga je pogodio prečku.

Konačnih 6:1 u 84. minutu postavio je Pavkov. Nakon brze akcije Zvezde Falčineli se našao oči u oči sa golmanom, Čubarković je izašao kao pobednik. Do odbijene lopte prvi je stigao Pavkov i prosledio je u mrežu.

Do kraja meča još nekoliko prilika pred golom Zlatibora, ali nije bilo promene rezultata.

Superliga Srbije, 36. kolo: 

Subota:
Voždovac - Napredak 4:2
Novi Pazar - Mladost Lučani 4:1
Proleter - Radnik Surdulica 3:0

Nedelja:
Mačva - Vojvodina 2:5
Metalac - Bačka 3:0
Radnički - Rad 2:2
Spartak - Inđija 1:0
TSC -Javor 2:1
Čukarički - Partizan 0:2
Crvena zvezda - Zlatibor 6:1

Tabela:
1. Crvena zvezda 102
2. Partizan 92
3. Vojvodina 70
4. Čukarički 68
5. Radnik 55
6. TSC 52
7. Metalac 51
8. Mladost 51
9. Spartak 50
10. Voždovac 47
11. Napredak 47
12. Proleter 47
13. Radnički 45
14. Javor 45
15. Novi Pazar 45
16. Rad 44
17. Inđija 35
18. Zlatibor 28
19. Mačva 22
20. Bačka 16

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво