Partizan u pohodu na novu duplu krunu

Crno-beli počeli pripreme za nastavak sezone. Trener Stevanović više ne računa na Nenada Đorđevića, a do 21. januara biće poznato da li Dijara i Petrović napuštaju klub. Pokušaćemo da budemo bolji nego u prvom delu sezone, poručio Stevanović.

Fudbaleri Partizana počeli su u Beogradu pripreme za prolećni deo sezone u kojem će im cilj ponovo biti osvajanje prvenstva i kupa Srbije.

Trener Goran Stevanović na spisak za pripreme uvrstio je 23 igrača, a u sportskom centru Teleoptik u Zemunu su se pojavili svi osim Almamija Moreire, koji će se priključiti ekipi u subotu.

Među igračima koji su došli na pripreme su i napadač Lamin Dijara i fudbaler sredine terena Radosav Petrović, za koje se još uvek ne zna da li će napustiti Partizan u zimskom prelaznom roku.

Na početku priprema nije bilo doskorašnjeg kapitena Nenada Đorđevića, kome je saopšteno da može da potraži novi klub.

"Ambicije kluba su iste svake godine. Pokušaćemo da budemo bolji nego u prvom delu sezone. Važna je timska igra, jer je tim taj koji pobeđuje. Ne postoji najbolji trener, već trener najboljeg tima", rekao je Stevanović uoči prvog treninga.

Šef stručnog štaba crno-belih kazao je da je zadovoljan činjenicom da je Partizan doveo četvoricu novih igrača, kao i da ne želi previše da razmišlja o tome ko bi još do kraja prelaznog roka mogao da napusti ekipu.

"Zasad je uprava uradila sve što sam tražio. Ostale su nam još dve nedoumice, ali to zavisi od eventualnih odlazaka nekih igrača iz Partizana. Bilo bi bolje da Dijara ostane, ali finansije uslovaljavaju prodaju igrača. U svakom slučaju, do 21. januara i odlaska na drugi deo priprema u Tursku, sve će biti poznato", kazao je on.

Stevanović je rekao i da je klub doneo novi pravilnik o ponašanju, jer je u prvom delu sezone bilo manjih problema sa disciplinom u ekipi.

"Jesenas je bilo nekih problema sa disciplinom, kašnjenjima, ali nisu to bili veliki problemi. Ipak, kao veliki klub moramo da razmišljamo o svim detaljima", zaključio je Stevanović.

Predsednik Partizana Dragan Đurić poručio je da se od igrača očekuje da u prolećnom delu sezone nadoknade i prestignu prednost vodeće Crvene zvezde.

"Znate šta vas čeka na pripremama i da od toga zavise rezultati kluba u sledećih šest meseci. U prvom delu sezone neke stvari oko izbora u klubu su vas možda sprečile da postignete očekivane rezultate, ali sada je to gotovo i imaćete priliku da ispravite ono što je propušteno jesenas", poručio je Đurić igračima. "Razlika od tri boda u odnosu na Zvezdu nije velika, a znam da ste bolji od svih konkurenata", dodao je on.

Prvi čovek crno-belih saopštio je i da je klub isplatio igračima određena dugovanja i da im sada preostaje da se okrenu stvarima na terenu.

Član Upravnog odbora zadužen za sportska pitanja Albert Nađ dodao je da su disciplina u ekipi i želja za uspehom najvažniji faktori u pokušaju Partizana da osvoji treću uzastopnu "duplu krunu".

Partizan je u zimskom prelaznom roku doveo Predraga Mijića, Radenka Kamberovića, Vojislava Stankovića i Aleksandra Davidova. Sa druge strane, jedini zasada prodati igrač jeste Adem Ljajić, koji će karijeru nastaviti u Fiorentini.

Odbrambeni igrači Ranko Brežančić, Siniša Stevanović i Aleksandar Kosorić poslati su na pozajmice do kraja sezone, a u klubu se ne računa ni na crnogorskog internacionalca Nikolu Vujovića.

Iz "filijale" Partizana, ekipe Teleoptik u prvi tim prešli su Aleksandar Lazevski, Jovan Krneta, Nikola Popara i Darko Brašanac.

Branilac "duple krune" u Beogradu će trenirati do 21. januara, kada putuje u Antaliju (Turska). Partizan će tokom zimskih priprema odigrati devet prijateljskih utakmica, a prolećni deo Jelen Super lige počinje 27. februara.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво