Читај ми!

Čelsijeva lekcija Realu, ponovo englesko finale Lige šampiona

Fudbaleri Čelsija savladali su na svom stadionu ekipu Reala sa 2:0 u revanš meču polufinala Lige šampiona i tako sa ukupnih 3:1 eliminisali špansku ekipu i plasirali se u finale elitnog takmičenja.

Izabranici Tomasa Tuhela potpuno su nadigrali četu Zinedina Zidana u revanšu u Londonu i potpuno zasluženo izborili plasman u finale.

"Plavci" su do trijumfa i prvog prolaza u finale Lige šampiona još od 2012. godine došli golovima Vernera i Maunta.

Nakon početnog odmeravanja snaga, Čelsi je preuzeo kontrolu meča u svoje noge.

U 18. minutu je gol Vernera poništen zbog ofsajda, ali deset minuta kasnije ništa nije moglo da zaustavi nemačkog napadača da postigne pogodak.

Kante je proigrao Haverca, ovaj pogodio prečku, a Verner je dobro pratio situaciju i loptu prebacio preko gol linije za 1:0.

Real je jednu od najboljih prilika za gol na meču imao u 36. minutu, kada je Benzema šutirao glavom, ali je golman Mendi fantastično reagovao i spasao svoj gol.

Čelsi je na poluvreme poneo gol prednosti, a u drugom delu utakmice nije dozvolio Realu da ugrozi rezultat i plasman engleske ekipe u narednu fazu.

Iz minuta u minut su se ređale šanse "plavaca" i postavljalo se pitanje ko i kada će postići drugi gol za englesku ekipu.

U nekoliko navrata su neprecizni u veoma izglednim prilikmama bili Verner, Haverc, Maunt i Silva.

Ipak, tačku na meč Čelsi stavlja u 85. minutu. Ponovo je Kante dobro reagovao i ovoga puta proigrao Pulišića, ovaj odvukao Kurtou do ivice šesnaesterca, potom proigrao Maunta, koji je bio precizan i postavio konačan rezultat. 

Treći put u istoriji Lige šampiona igraće se englesko finale, pošto je Čelsijev rival u toj fazi ekipa Mančester sitija, koja je bila bolja od PSŽ-a.

Finale Lige šampiona zakazano je za 29. maj na stadionu "Ataturk" u Istanbulu. 

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво