Читај ми!

Ševčenko: Budio sam se i vrištao noćima zbog Istanbula

Selektor Ukrajine, nekadašnji napadač Milana, Andrej Ševčenko, priznaje da nikada nije preboleo neverovatan poraz u finalu Lige šampiona, 2005. godine od Liverpula.

Andrej Ševčenko je živi dokaz da neke rane nikada ne zarastu.

U čudesnom meču, jednom od najboljih u istoriji fudbala, Milan je poražen posle penala, iako je posle prvog poluvremena vodio sa 3:0.

Ekipa Karla Ančelotija je te večeri u Istanbulu povela golom Paola Maldinija, a potom je dva gola postigao Ernan Krespo, pre odlaska na odmor.

Delovalo je da će se Milan okititi novom titulom šampiona Evrope, ali je Liverpul, za šest minuta igre u nastavku, uspeo da izjednači - Stiven Džerard je smanjio, pa Vladimir Šmicer, a onda je Ćabi Alonso izjednačio.

Ševčenko je izašao iz meča kao tragičar - prvo mu je Jirži Dudek, neobjašnjivo, skinuo zicer u produžetku, a onda odbranio odlučujući penal, posle kojeg je Liverpul podigao trofej.

"Ta rana i dalje krvari. Kažu da nas je ponela euforija, a to nije tačno - Maldini je na poluvremenu rekao da moramo biti pažljivi. Mesecima nakon meča sam se budio usred noći, vrišteći", otkrio je Ševčenko za list Korijere dela Sera.

"Sada kada sam trener, razmišljam o tim minutima u kojima smo postigli golove. Ne kritikujem Ančelotija, ali ja bih zaustavio igru, nešto bih promenio", rekao je Ukrajinac.

Ševčenko je naredne godine napustio Milan posle sedam godina, ali mu je za utehu titula šampiona Evrope iz 2003. godine.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво