Čitaj mi!

Vudvord dao ostavku u Junajtedu, Superliga pod znakom pitanja

Ben Vudvord je ponudio ostavku na mestu izvršnog direktora i potpredsednika Mančester junajteda, te će se rastati sa "crvenim đavolima" na kraju sezone. Jedan od glavnih razloga ostavke je povlačenje timova iz organizacije Superlige. Navodilo se da bi njegovim stopama mogao krenuti i Andrea Anjeli, predsednik Juventusa, ali je "stara dama" to demantovala.

Nakon ogromnih kritika fudbalskih navijača širom Evrope, a potom i protesta istih, osnivanje Superlige je pod velikim znakom pitanja.

Nakon što su Čelsi i Siti pred povlačenjem odluke o igranju u novonastalom takmičenju, tektonske promene desile su se i u crvenom delu Mančestera.

Ed Vudvord, dugogodišnji izvršni direktor i potpredsednik "crvenih đavola" rešio je da da ostavku na toj poziciji, saopštio je klub.

Vudvord će ostati u Junajtedu do kraja sezone, a potom se rastati sa engleskim timom.

Mančester junajted se, kao jedan od organizatora Superlige, našao na ogromnom udaru kritika i prognozira se da bi se i drugi tim iz Mančestera povukao iz organizacije takmičenja. 

Nakon što su objavljeni planovi novog evropskog fudbalskog takmičenja, Vudvord je prvo dao ostavku na poziciji savetnika fudbalske strategije u Uefi.

Britanski bankar je na trenutnoj funkciji u Junajtedu od 2013. godine, ali je još 2005. igrao veliku ulogu u trenucima kada je porodica Glejzer preuzimala kormilo "crvenih-đavola".

div id="adoceanrsvdcfhklggd">