Čeferin: Napravili ste ogromnu grešku; Infantino: Klubovi Superlige će se suočiti sa posledicama

Engleski klubovi iz "velike šestorke" koji su učestvovali u osnivanju Superlige napravili "ogromnu grešku" i pozivam ih da ponovo razmisle, rekao je predsednik Uefe Aleksandar Čeferin. Ne može da se bude i ovde i tamo. Ili si unutra ili si napolju. Klubovi koji žele da učestvuju u Superligi moraće da se suoče sa posledicama, izjavio je predsednik Fife Đani Infantino.

Čeferin ja na kongresu Uefe kritikovao stav vlasnika za koje je rekao da na fudbal gledaju kao na "proizvod", a navijače kao na "potrošače", a potom se i direktno obratio klubovima iz Premijer lige.

 

"Želeo bih da se obratim vlasnicima nekih engleskih klubova. Gospodo, napravili ste ogromnu grešku. Neki će reći da je to pohlepa, drugi omalovažavanje, arogancija ili potpuno neznanje engleske fudbalske kulture, ali zapravo to nije važno."

"Važno je da još uvek ima vremena da se predomislite, svi greše, engleski navijači zaslužuju da ispravite grešku, zaslužuju poštovanje", kazao je Slovenac.

Mančester junajted, Mančester siti, Liverpul, Totenhem, Čelsi i Arsenal jedni su od osnovača novog takmičenja, zajedno sa klubovima iz Španije i Italije.

 

Ne može da se bude i ovde i tamo. Ili si unutra ili si napolju. Klubovi koji žele da učestvuju u Superligi moraće da se suoče sa posledicama, izjavio je danas predsednik Međunarodne fudbalske federacije Đani Infantino.

On je u svojstvu gosta govorio na Kongresu Evropske fudbalske unije Uefe u Švajcarskoj.

"U potpunosti smo protiv Superlige. Mnogo više se stvari odbacuje od toga što će neki finansijski profitirati. Potrebno je da svi dobro razmisle, pritom ne mislim samo na deoničare, nego i na navijače", rekao je Infantino.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво