Čitaj mi!

Totenhem otpustio Morinja

Žoze Morinjo nije više menadžer Totenhema, pošto je londonski klub odlučio da raskine saradnju sa trofejnim trenerom. Klub je putem zvaničnog saopštenja potvrdio odluku, a novi menadžer ne bi trebalo da bude imenovan pre kraja sezone.

Žoze Morinjo više nije menadžer Totenhema, objavili su ostrvski mediji. Ne može se reći da je to preveliko iznenađenje, uzimajući u obzir rezultate kluba u poslednje vreme.

Sparsi su tek sedmi na tabeli Premijer lige, nisu pobedili u poslednje tri utakmice, a posebno bolna bila je eliminacija u osmini finala Lige Evrope od zagrebačkog Dinama.

Morinjo je ove sezone zabeležio 13 poraza u svim takmičenjima, što mu se nikada do sada nije dogodilo u profesionalnoj karijeri.

Portugalac je ekipu preuzeo u novembru 2019, a na klupi je zamenio Maurisija Poketina.

Totenhemu do kraja sezone predstoji grčevita borba za plasman u Ligu šampiona, to jest ukoliko već sledeće sezone ne bude formirana Superliga, takmičenje u kojem je londonski klub jedan od osnivača.

Pojedini mediji prenose da je upravo situacija sa Superligom dovela do sukoba između čelnika kluba i menadžera, pošto Morinjo navodno nije hteo da izvede igrače na trening kao vid protesta zbog odluke kluba da učestvuje u novom takmičenju.

Do imenovanja novog menadžera tim će voditi Rajan Mejson i Kris Pauel, a kao glavni favorit za Morinjovog naslednika važi Julijan Nagelsman.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">