Sve prštalo u El Klasiku, Real treći put uzastopno savladao Barsu

Fudbaleri Reala savladali su Barselonu 2:1 u 246. El Klasiku i preuzeli prvo mesto na tabeli La Lige. Benzema i Kros doneli prednost "kraljevskom" klubu, uzvratio Mingeza, u poslednjim sekundama prečka spasla gol domaćina.

Najveći derbi svetskog fudbala, duel Reala i Barselone, u potpunosti je opravdao očekivanja. "Kraljevski" klub bio je bolji rival i zasluženo odneo pobedu - 2:1.

Prava je šteta što publika nije mogla da prisustvuje utakmici odigranoj na stadionu "Alfredo di Stefano", ali igračima obe ekipe to nije smetalo da pruže fantastičnu fudbalsku predstavu i prikažu sve ono što ovaj sport čini "najvažnijom sporednom stvari na svetu".

Značaj utakmice naterao je dva trenera, Zinedina Zidana i Ronalda Kumana, da na teren izvedu izuzetno ofanzivne formacije, što se i odrazilo na kvalitet meča, a u takvoj igri bolje se snašao Real i osvojio bodove vredne možda i titule.

Od početka meča igralo se otvoreno na obe strane, a Real je prvi ozbiljnije zapretio i odmah postigao gol. Valverde je odlično povukao napad, dodao na bok do Lukasa, koji šalje centaršut po zemlji, a Benzema sjajno reaguje i petom trese mrežu Ter Štegena.

Barsa je pokušala da preuzme inicijativu, a Real je pretio iz kontri. Posle jednog brzog napada, oboren je Vinisijus na ivici kaznenog prostora, a Toni Kros uspešno izveo slobodni udarac za 2:0 u 27. minutu.

Barsa nije imala sreće kod pogotka Krosa, pošto je lopta pre ulaska u gol zakačila dva igrača Blaugrane, ali zato jeste u 33. minutu, kada je Valverde snažnim udarcem završio fantastičnu kontru Reala, ali je lopta završila na stativi Ter Štegenovog gola.

Najbolje prilike u prvom delu Barsa je imala u zaustavnom vremenu. Prvo je Mesi pokušao direktno iz kornera da savlada Kurtou, ali je pogodio stativu, da bi samo 30-ak sekundi kasnije još jednom pokušao Argentinac, ovoga puta belgijski golman nogom brani njegov šut.

Kuman je drugo poluvreme počeo sa Grizmanom na terenu. Doprinos Francuza postao je konkretan u 60. minutu, kada je bivši igrač Atletika propustio loptu Oskaru Mingezi koji se odlično snalazi i smanjuje rezultat na 2:1.

U većem delu drugog poluvremena padala je izuzetno jaka kiša u Madridu, ali su igrači obe ekipe i pored toga uspeli da naprave po nekoliko prilika.

Zidan je odlučio na 20 minuta pre kraja da "zatvori" meč, iz igre je izveo Benzemu i Vinisijusa, umesto kojih su priliku dobili Marijano i Isko.

Gosti su u 84. minutu tražili penal, posle duela Mendija i Brajtvajta, ali je sudija Hesus Hil Manzano samo odmahnuo rukom.

U 90. minutu Real ostaje sa igračem manje na terenu. Kazemiro je jednom minutu dva puta dobio žuti karton, pa ga je sudija Manzano poslao u svlačionicu.

U poslednjim sekundama meča mladi Ilaiš mogao je da bude heroj Barselone, ali je njegov udarac završio na prečki Realovog gola.

Real je treći put uzastopno slavio u El Klasiku i tako došao do prvog mesta na tabeli sa 66 osvojenih bodova, koliko ima i Atletiko uz meč manje (u nedelju protiv Betisa u gostima).

Barselona je ostala treća sa bodom manje u odnosu na madridski dvojac.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво