Švedska optužuje Ibrahimovića da je ubio lava

Dok italijanski mediji praktično odbrojavaju sate do potpisivanja ugovora o produžetku saradnje Milana i Zlatana Ibrahimovića, švedski mediji pišu o tome kako je Ibra 2011. godine bio u lovu na lava kojeg je ubio u Južnoj Africi te uvezao njegovu kožu, glavu i vilicu koje drži kao trofeje u svojim kućama. Švedski list Ekspresen navodi da napadač ima dozvolu za lov koju je dobio godinu dana pre tog događaja.

Sam Zlatan je samog sebe vrlo često nazivao lavom a na leđima ima veliku tetovažu upravo lava, pišu danas i italijanski mediji dodajući da je izložen jakim kritikama Švedske, zemlje u kojoj je rođen jer je ubio kralja džungle koji pripada ugroženoj vrsti.

Prema švedskim medijima 82 lovca iz te zemlje su pokušala da prenesu iz Afrike ovakve trofeje, a Ibra je u tome i uspeo. Mediji su bezuspešno pokušali da dođu do odgovora od fudbalera.

Međunarodni Fond za zdravlje životinja potvrdio je da je između 2004 i 2014. godine ubijeno 1,7 miliona životinja radi "trofeja".

U međuvremenu je Gazeta objavila da će 40. rođendan Ibra proslaviti u dresu crveno-crnih, baš poput Maldinija i Kostakurte.

Po pisanju najpoznatijeg sportskog dnevnog lista u Italiji, Milan i Ibrahimović su došli do dogovora, a potpisivanje ugovora vrednog sedam miliona evra očekuje se do kraja ove sedmice.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво