Читај ми!

Turska ponovo ubedljiva za istorijski početak, minimalac Hrvatske protiv Kipra

Fudbalske reprezentacije Turske, Holandije, Hrvatske i Belorusije ostvarile su pobede u drugom kolu evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru.

Nakon što su Crna Gora i Rusija ostvarile pobede u terminu od 15 časova, četiri utakmice odigrane su od 18.00.

U grupi G Turska je sa 3:0 deklasirala Norvešku kao gost u Malagi i, posle Holandije, upisala i drugi trijumf na startu kvalifikacija.

Turci su prvi put u istoriji sa dve pobede započeli novi ciklus, a ovaj su najavili već u četvrtom minutu, kada je Ozan Tufan zatresao mrežu Norvežana na stadionu "La Rosaleda".

U 28. je Sojundžu posle kornera povisio na 2:0, da bi u nastavku Tufan svojim drugim pogotkom, sjajnim udarcem sa distance, postavio konačan rezultat.

Ekipa Senola Guneša je sada prva na tabeli sa šest bodova i gol razlikom 7:2, ima tri boda više od Holanđana, koji su preboleli uvodni poraz protiv Letonije.

Holandija je trijumfovala 2:0, a golove su postigli Berguis u prvom, odnosno Luk de Jong u drugom poluvremenu.

Hrvatska je takođe došla do važne pobede u grupi u kojoj su Rusija i Slovenija – "vatreni" su zaboravili neuspeh u okršaju sa "zmajčekima" i sa 1:0 savladali Kipar.

Kiprani su odolevali našim zapadnim susedima svih 90 minuta, ekipa Zlatka Dalića imala je više od 15 šuteva, ali ne bi pobedili da nije bilo greške rivala.

U finišu prvog poluvremena Soteiru je očajno regaovao u svom petercu i omogućio Mariju Pašaliću da glavom lako postigne pogodak.

Tada je ujedno postavljen konačan rezultat i Hrvati su se sa tri boda izjednačili sa Slovencima, dok je Rusija prva sa šest.

Belorusija je u utakmici sa najviše golova napravila preokret protiv Estonije – 4:2.

Od 20.45 sastaju se Češka Republika – Belgija, Republika Irska – Luksemburg, Srbija – Portugalija i Slovačka – Malta.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије