Čitaj mi!

Kokeza podneo ostavku na funkciju predsednika FSS

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza odlučio je da podnese neopozivu ostavku na tu funkciju.

Kako je Kokeza naveo u saopštenju, ostavku podnosi suočen sa optužbama i brutalnim napadima na svoju ličnost, a radi odbrane časti i ugleda koji se skrnave.

"Želim da obavestim moje saradnike, kao i sportsku i fudbalsku javnost, da se povlačim sa funkcije predsednika Fudbalskog saveza Srbije. U želji da, pre svega, reprezentaciji omogućim neophodan mir, spreman sam za novu borbu u kojoj ću sve učiniti da demantujem napade na moje ime i ličnost", naveo je Kokeza.

Slaviša Kokeza nikad nije i neće biti sumnjivo lice ljudima sa kojima je blizu 20 godina delio iste vrednosti, dodao je on.

"Poštujući sve ono što se u tom odnosu izgradilo, niko ne treba Aleksandra Vučića i Srbiju da brani od Slaviše Kokeze, jer Slaviša Kokeza je bio uz Aleksandra Vučića i Srbiju kada mnogi to nisu smeli ili hteli. Ponosan tada, ponosan i sada kada se brutalno iznose opasne neistine koje su naravno nanele štetu i funkciji koju više neću da obavljam. Povlačim se s mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije kako bih celog sebe stavio u službu pravde i istine koje će biti moja vodilja u budućem periodu", naveo je Kokeza.

Ovim činom, ističe Kokeza, želim Fudbalskom savezu Srbije i našoj najboljoj reprezentaciji, pred kojom je start u kvalifikacijama za prvenstvo sveta, da obezbedim mir i stabilnost, kako bi se sa što manje problema fokusirali na predstojeće izazove od kojih su utakmice protiv Republike Irske i Portugalije možda i ključne u borbi za plasman na SP u Kataru 2022. godine.

"Srećan sam, zadovoljan i ponosan što će na tom putu državni tim predvoditi po mom mišljenju najveće ime u istoriji našeg fudbala, Dragan Stojković. Njemu, kao i svim ljudima u sistemu Fudbalskog saveza, želim mnogo uspeha u budućnosti", poručio je Kokeza.

Kokeza je na funkciji predsednika Fudbalskog saveza Srbije proveo skoro pet godina, odnosno od maja 2016. godine.

U njegovom mandatu fudbaleri Srbije uspeli su da izbore plasman na Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Kokeza je nedavno bio priveden na informativni razgovor u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala.

Zamenik predsednika Marko Pantelić obavljaće dužnost predsednika, nakon što je Slaviša Kokeza podneo ostavku, do izbora novog prvog čoveka organizacije, saopšteno je iz Fudbalskog saveza Srbije.