Čitaj mi!

Laporta preuzeo dužnost u Barseloni: Leo, moraš da ostaneš

Đoan Laporta zvanično je stupio na mesto predsednika Barselone i u obraćanju zamolio Lea Mesija da ostane u klubu. Novi predsednik pružio je podršku treneru Kumanu i najavio da će prioritet u narednom periodu biti La Masija i finansije.

Prvi zadatak novog predsednika Barselone biće da zadrži u ekipi Lea Mesija, a Laporta je u jednom trenutku, prilikom obraćanja pri zvaničnom stupanju na dužnost, gotovo zaplakao obraćajući se "najboljem fudbaleru u istoriji".

"Pokušaćemo da zadržimo Mesija. Leo, izvini... Moraš da ostaneš. Volim te i ti to znaš. Svi u Barseloni te vole", prilično emtoivno se Laporta obratio prisutnima na ceremoniji na "Kamp Nou", među kojima su bili Argentinac i njegovi sigrači.

Laporta je naglasio da trener Ronald Kuman ima potpunu podršku nove uprave.

Novi predsednik je istakao da je finansijska situacija loša, ali ne i zastrašujuća, kao i da je prioritet kluba čuvena škola La Masija, pošto Barselona želi da nastavi da gaji fudbalere.

Laporta je već bio na mestu predsednika Barselone od 2003-2020. godine, a u tom periodu klub je beležio fantastične rezultate, uključujući i šest titula šampiona Španije.