Čitaj mi!

Kompletna uprava Napretka podnela ostavku

Rukovodstvo fudbalskog kluba Napredak, posle današnjeg poraza od Rada, podnelo je kolektivnu ostavku.

U zvaničnom saopštenju, na klupskom sajtu, rukovodstvo kluba je poručilo da podnosi ostavku "kao čin moralne odgovornosti i s nadom da se eventualno može pronaći neko ko će spasiti klub ispadanja iz elitnog srpskog ranga".

"Očekivalo se da će Napredak ovog proleća krenuti uzlaznom linijom. Angažovan je iskusni stručnjak Milan Đuričić, klupsko rukovodstvo ispunilo je i sve druge želje sportskog sektora. Stigla su tražena pojačanja, ekipi je omogućeno da se priprema u optimalnim uslovima u Antaliji", stoji u saopštenju na klupskom sajtu.

"U međuvremenu, Upravni odbor je uspeo u potpunosti da klub finansijski stabilizuje, odrađeno je i interno uređivanje svih akata, do pred kraj dovedeno i eksterno i infrastrukturno uređenje stadiona, koji je već jedan od najlepših u zemlji".

"Rezultati su, međutim, ispod svih očekivanja, a kap koja je prelila čašu je poraz na domaćem terenu od Rada, direktnog rivala u borbi za opstanak i Napretkovo rukovodstvo se odlučilo za radikalan potez - podnelo je kolektivnu ostavku! Kao čin moralne odgovornosti i sa nadom da se eventualno može pronaći neko - ko će spasiti klub ispadanja iz elitenog srpskog ranga", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Napretku predstoji grčevita borba za opstanak, i da je, posle odluke klupskih čelnika, na potezu Skupština kluba.

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">