Читај ми!

Piksi za RTS: Želim da Srbija dominira, verujem da ćemo igrati na Svetskom prvenstvu

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi, gostovao je u Dnevniku, gde je pričao o ciljevima i ideji koju ima za "orlove".

Dragan Stojković Piksi preuzeo je mesto selektora A fudbalske reprezentacije Srbije.

"Nadam se da ću ispuniti očekivanja na najbolji mogući način. Jako sam srećan što sam selektor Srbije i doživljavam ovo emotivno, jer je velika čast i obaveza predstavljati svoju zemlju", rekao je Stojković.

Put do Svetskog prvenstva nije nimalo lak, ali legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala veruje da je moguće.

"Da ne verujem, ne bih se prihvatio posla... Imamo potencijal, ove kvalifikacije će biti veliki izazov, a ja verujem da možemo. Neće biti lako, nikada nije lako. Teški protivnici u grupi, ali se moramo koncentrisati na sebe, da napravimo zdravu grupu koja će moći da odgovori izazovu".

Mnoge zanima kako će igrati ekipa Dragana Stojkovića, jednog od najtalentovanijih i najboljih fudbalera sa ovih prostora. 

"Na meni je da rešim probleme, a raditi u fudbalu je upravo to - pronalaženje rešenja. Želim da igramo igru koja će se svideti svima. Tražim i volim da moja ekipa dominira, da diktira tempo. Da se, od početka do kraja utakmice, mi pitamo. Uvek sam fokusiran na svoj tim, ne na protivnika", rekao je Stojković.

On već ima ideju na koga može da računa, a priznaje da će možda biti iznenađenja u petak, kada bude saopštio spisak igrača.

Stojković je oformio stručni štab, veruje da je izabrao "dobre ljude, koji dobro poznaju fudbal i koji će biti od koristi".

"Cilj je odlazak na Svetsko prvenstvo. Mene samo to zanima, verujem i javnost. Učinićemo sve da dođemo do tog cilja. Neće biti lako, ali verujem da možemo", zaključio je Piksi. 

Stojković je potpisao ugovor na tri godine, tačnije do kraja kvalifikacija za EP 2024. godine. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво