Čitaj mi!

Stanković: Nema potrebe za odmorom, najjači sastav za Proleter

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković izjavio je da ne vidi razlog za odmaranje igrača i kombinovani sastav, te će protiv Proletera na teren izaći najjači mogući tim.

Crvena zvezda u nedelju od 17.00 časova dočekuje ekipu Proletera u okviru 24. kola Superlige Srbije.

"Što se tiče povređenih igrača, Gobeljić i Ivanić su pokazali da su spremni i u Milanu, jedina dilema je Falko, koji je u Subotici osetio malu kontrakturu na loži, ostali igrači su spremni. Spremamo utakmicu za utakmicu, sigurno je da su naša filozofija i ciljevi poznati. Sutrašnja utakmica je najvažnija u ovom momentu i sem tri boda ništa drugo ne uzimamo u razmišljanje", rekao je Stanković za klupsku televiziju.

Zvezdin šef stručnog štaba još jednom se osvrnuo na utakmicu protiv Milana.

"Teren je najbolje merilo, da bismo mogli da igramo fudbal kao u Milanu, moji igrači moraju da budu spremni. Upravo to je zasluga mog stručnog štaba, momaka koji se bave fizičkom spremom, na čelu sa Federikom Panonćinijem. Ne bismo mogli da namestimo igru onako kako želimo da oni nisu spremni da odgovore na postavljene zadatke. Bitan faktor je i volja, ali u ukoliko fizička sprema nije na zadovoljavajućem nivou nemoguće je ostalo sprovesti u delo", dodaje Stanković.

Šef struke Crvene zvezde osvrnuo se i na moguće emotivno pražnjenje tima nakon eliminacije u Ligi Evrope.

"Videćemo da li će Katai moći da počne meč. Što se tiče emotivnog pražnjenja na to moramo da se navikavamo, mi smo profesionalci, fudbal se igra i dalje. U ovom trenutku su ciljevi prvenstvo i kup, emocije mogu da budu prisutne, prvi i drugi dan, posle toga se resetujemo i nastavljamo dalje", istakao je Stanković.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">