Читај ми!

Palež rasadnik futsal talenata

Klub malog fudbala Palež iz Obrenovca pobednik je omladinske lige Beograda u futsalu. U finalu takmičenja, KMF Palež je savladao KMF Konjarnik rezultatom 8:3. Strelci za Obrenovčane u finalu bili su Trubajić Viktor, Radovanović Nenad, Starčević Nikola, Jašić Luka i Bojović Mateja.

KMF Palež iz Obrenovca iz godine u godinu dokazuje da je jedan od najozbiljniji futsal projekata u našoj zemlji. Obrenovčani su napravili veliku i jaku bazu igrača, a fenomenalan rad sa mladim kategorijama rezultirao je prvom titulom u omladinski ligi Beograda.

Velike zasluge idu Branku Bezareviću, predsedniku kluba, koji je još jednom pokazao da ima viziju i da se naporan i predan rad isplati.

Talentovani omladinci Paleža iz Obrenovca potvrdili su klasu u finalnom meču sa Konjarnikom i sasvim zasluženo su došli do titule prvaka Beograda.

Pod vođstvom nekadašnjeg asa u futsalu, danas trenera Željka Grujičića, Palež je ostvario istorijsku pobedu i sada je pred omladincima obrenovačkog kluba novi, veliki izazov - borba za titulu šampiona Srbije.

Konjarnik je u finalnom meču koji je odigran u Obrenovcu, stigao do prednosti već u prvom minutu, ali su domaći brzo povratili samopouzdanje. Izjednačenje Paležu doneo je Viktor Trubajić, bez sumnje najbolji igrač na terenu.

Totalni preokret do kraja prvog poluvremena režirali su Stefanović i Radovanović za prednost tima iz Obrenovca.

Nastavak utakmice doneo je verovatno najbolje poluvreme Paleža u ovogodišnjem izdanju Omladinske lige Beograda. U igru je ušao raspoloženi Baković i potpuno je promenio situaciju na terenu.

Posle kombinacije sa Bojovićem, Baković je odlično asistirao, a na drugoj stativi je sve to školski pratio Bojović koji je glavom zatresao mrežu Konjarnika.

Brzu kontru Paleža, potom na najbolji mogući način iskoristio je hitronogi Starčević i rutinski pogodio mrežu rivala.

Odličan na golu Paleža bio je Nikola Ristić.

Trener Grujičić pružio je šansu svim igračima, a svoju priliku najbolje je iskoristio stameni Luka Jašić, koji je posle povratne lopte iz auta, zatresao mrežu Konjarnik za još ubedljivije vođstvo kluba iz Obrenovca koji je već tada bio nadomak osvajanja trofeja.

Priliku u finalnom susretu dobio je i najmlađi igrač na terenu, 14-godišnji Filip Goljić, velika nada Paleža.

Tačku na ovaj meč, svojim drugim pogotkom, stavio je Radovanovic, i tako postavio konačan rezultat, Palež - Konjarnik 8:3.

KMF Palež iz Obrenovca će se tako boriti protiv pobednika regiona Istočne Srbije, Zapadne Srbije i Vojvodine, za titulu šampiona Srbije u konkurenciji omladinaca.

"Hrabro ćemo se boriti u završnici državnog šampionata. Ko god nam bude bio protivnik, nećemo se predavati i pokušaćemo da ostvarimo istorijski rezultat i osvojimo prvu titulu prvaka države. Bila bi to velika stvar i za naš grad, Obrenovac. Mi smo mlad klub, ali imamo velike ambicije", istakao je predsednik Kluba malog fudbala Palež iz Obrenovca, Branko Bezarević, jedan od najzaslužnijih ljudi za ogroman napredak i razvoj futsala u Obrenovcu.

"Čestitao bih našim omladincima na sjajnom uspehu i prvoj titulu šampiona Beograda, ali ne zadovoljavamo se tim rezultatom, već želimo da odemo i korak dalje i postanemo prvaci Srbije", dodao je Bezarević.

четвртак, 09. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара