Читај ми!

Falko: Navijači Zvezde će uživati u mojim igrama

Najtrofejni srpski fudbalski klub Crvena zvezda danas je predstavila svoje poslednje i veliko pojačanje iz Italije, napadača Filipa Falka, koji je potpisao dvoipogodišnji ugovor sa crveno-belima. Fudbal je za mene zabava, igram se na terenu i nadam se da će navijači uživati, poručio je Falko tom prilikom.

Falko je na promociji istakao veliko zadovoljstvo povodom dolaska u redove šampiona Srbije.

”Odlično sam dočekan u klubu. Poznajem istoriju Crvene zvezde, ali nisam očekivao tako toplu dobrodošlicu. Prvi utisci su prelepi, bio sam oduševljen po dolasku u Tursku. Samo želim da ostvarujem što bolje rezultate sa Zvezdom, to je moja ambicija”, rekoa je na početku Falko.

Svestan je omaleni Italijan da su velika očekivanja od njega, ali ga to kako kaže i dodatno motiviše.

”Veliki podstrek su visoka očekivanja za mene. Mnogo sam uložio u svoju igru poslednjih godina da bih bio na niovu na kom sam sad. U svakom timu u kom sam igrao sam davao sve od sebe i nadam se da će moje sposobnosti doći do izražaja i u Beogradu. Fudbal je za mene zabava, igram se na terenu i nadam se da će navijači uživati”.

U Crvenoj zvezdi ga je dočekao jedan sunarodnik Dijego Falčineli, a njihovo poznanstvo traje već dugo.

”Poznajemo se odavno i cenim ga i kao čoveka i kao fudbalera. Nadam se da ćemo dobro sarađivati na terenu”, poručio je Falko..

Kako tvrdi oseća se veoma spremno.

”Trenirao sam, ali nisam igrao utakmice u poslednje vreme. Ipak, osećam se spremno, a potpuno ću u ritam ući onda kada počnu utakmice”.

Upoznat je i sa srpskim fudbalom, a jedan od fudbalskih uzora mu je upravo bio Dejan Stanković.

”Znam da je u Srbiji kvalitet fudbala veoma visok. Još od detinjstva sam pratio šta se dešava u srpskom fudbalu i najviše se divim Dejanu Stankoviću. On je osvojio sve što je mogao, pogotovo u Interu. Očigledno je da ima pobednički mentalitet i da ga je doneo u Srbiju. Znam i za važnost večitog derbija i jedva čekam da zaigram tu utakmicu”, iskren je Falko.

Za kraj govorio je o predostojećem duelu sa Milanom i o pesmi koju su mu navijači Lečea posvetili.

”Znam Kesija, igrali smo u Ćezeni. Imam dobro mišljenje o njemu, vodićemo veliku borbu na sredini terena. Što se pesme tiče - ponosan sam na to. Znam da je mnoga deca pevaju i to me motiviše da budem još bolji. Što se tiče mene kao ličnosti, rekao bih da sam ozbiljan, profesionalac i da volim mir”, zaključio je Falko.

Prve utiske o Filipu Falku izneo je sportski direktor Zvezde Mitar Mrkela.

”Može da igra sve tri pozicije iza napadača i to sa velikim uspehom. Izuzetno je tehnički potkovan, snažan u duel igri, dobar u jedan na jedan situacijama i verujem da će biti veliko pojačanje za naš tim. Odigrao je sjajno prošle godine u Seriji A, i voleo bih da te igre ponovi u Crvenoj zvezdi. Zadovoljni smo sa trenutnim igračkim kadrom, mislim da smo dobro popunjeni na svim pozicijama, izuzev ako se ne desi ponuda koju ne možemo da odbijemo, jedino u tom slučaju ćemo dovesti igrača. U ovom trenutku pripremamo tim za sledeću sezonu, zimski prelazni rok je najbolje vreme za to, zato što kvalifikacije za Evropu, koje su nama veoma važne počinju rano i u periodu pre kvalifikacija jako je teško dovesti kvalitetno rešenje za Crvenu zvezdu”, rekao je Mrkela.

Falko je u Crvenoj zvezdi zadužio dres sa brojem 11, što simbolizuje datum njegovog rođenja.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара