Читај ми!

Miran poslednji dan prelaznog roka: Liverpul doveo štopere, borba za Upamekana, Radonjić u Herti

Poslednji dan prelaznog roka u najboljim evropskim ligama protiče mirno i bez većih imena i potrošnja novca. Liverpul je svoje redove napokon pojačao preko potrebnim defanzivcima, Roma je "ukrala" Juventusu talentovanog Amerikanca, dok se Arsenal oslobodio nekoliko fudbalera.

Kao što se i očekivalo, koronavirus je u velikoj meri ponovo uticao na prelazni rok u evropskom fudbalu.

Kako je rekao transfer ekspert i novinar Skaja Fabrisio Romano, januarsko tržište je veoma specifično, a ovogodišnje verovatno i više nego bilo koje drugo u istoriji ovog sporta.

Svi trasnferi koji će biti pomenuti u tekstu još uvek nisu realizovani, ali se veoma brzo očekuje zvanična potvrda klubova.

Najviše pažnje privukao je Liverpul, koji je čekao do poslednjeg trenutka kako bi doveo preko potrebna pojačanja na poziciji štopera.

"Crveni" su se maltene od početka sezone mučili i krpili pozicije centralnog defanzivca, te su često na tom mestu igrali igrači iz sredine terena, poput Fabinja i Hendersona.

Nagoveštalo se proteklih dana za koga bi Liverpul mogao da se odluči, a izbor je pao na dvojicu mladih i talentovanih igrača.

Prvi je Ben Dejvis, 25-godnjišnji defanzivac koji dolazi iz redova Prestona.

Kako navodi Romano, Dejvis je prošao lekarske preglede i očekuje se da cena njegovog transfera iznosi oko 4 miliona evra.

Drugi štoper kojeg su doveli "crveni" je Ozan Kabak, Turčin iz Šalkea.

Kabak u Liverpul stiže na pozajmicu, sa opcijom otkupa. Liverpul bi samu pozajmicu trebalo da plati oko 2,5 miliona evra, dok bi trajna kupovina iznosila oko 30 miliona evra.

Mladi štoper će u martu napuniti 21 godinu, već je prošao medicinske preglede i dogovorio lične uslove sa engleskim klubom.

Kabakova zamena u Šalkeu biće Škrodan Mustafi.

Nemački defanzivac je raskinuo ugovor sa Arsenalom i u Gelzenkirhen stiže kao slobodan igrač.

Što se tiče Arsenala, on će do kraja sezone ostati bez usluga još jednog fudbalera, a radi se o Ejnglsiju Mejtlandu-Najlsu.

Mladi Englez će drugi put u karijeri ići na pozajmicu, a ovoga puta destinacija je Vest Bromič Albion. Pričalo se da bi VBA mogao da dovede i Risa Nelsona iz Arsenala, za koga je bila zainteresovana i Valensija, ali će Nelson najverovatnije ostati u redovima "tobdžija".

Zanimljiva poslovanja poslednjeg dana prelaznog roka imala je ekipa Herte, koja se pojačala sa Nemanjom Radonjićem i Samijem Kedirom

Srpski krilni fudbaler u Berlin ide u vidu šestomesečne pozajmice, dok je Kedira došao kao slobodan igrač.

Nekoliko zanimljivih transfera odvilo se u Italiji. 

Roma je uspela da "ukrade" Brajana Rejnoldsa Juventusu.

Amerikanac koji ima 19 godina i igra na poziciji desnog beka viđen je kao nova akvizicija "stare dame", ali se u poslednjim momentima u transfer uključila "vučica" i osigurala dolazak talentovanog fudbalera.

Rejnolds prvobitno stiže u Romu na pozajmicu do juna, a onda će Roma imati šansu da otkupi njegov ugovor za nešto manje od osam miliona evra.

Atalanta je pojačala svoje redove Viktorom Kovalenkom, koji dolazi iz Šahtjora.

Ukrajinac ima 24 godine, igra na poziciji ofanzivnog veziste, a njegov transfer koštao je italijansku ekipu tek nešto manje od jednog miliona evra.

Ekipa Parme dovela je zanimljivo ime na poziciji napadača. U pitanju je Jošua Zirkzi, koji stiže na pozajmicu iz Bajerna.

Zirkzi je prošle sezone nagovestio o kakvom se talentu radi, ali ove godine u Minhenu nije bilo mesta za njega.

Ukoliko zadovolji čelnike Parme, Zirkzi bi za 15 miliona mogao trajno da ostane u Italiji.

Kada se pominje Bajern, Bavarci se nalaze u borbi za supertalentovanog štopera Lajpciga Dajoa Upamekana.

Upamekano je želja najvećih evropskih timova, a prema rečima Hasana Salihamidžića dve strane su se sastale i prema navodima nemačkih medija, veoma su zadovoljne kako je sastanak protekao.

Bajern u Upamekanu vidi zamenu za Davida Alabu, čiji ugovor ističe na leto, a koji želi da promeni sredinu.

Od ostalih transfera u najjačim evropskim ligama, ističe se još samo prelazak Patrika Kutronea iz Vulverhemptona u Valensiju, na pozajmicu do kraja sezone.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво