Читај ми!

Remi Arsenala i Junajteda, tim iz Mančestera ima za čim da žali

Fudbaleri Arsenala i Mančester Junajdeda odigrali su nerešeno 0:0 u meču 21. kola Premijer lige.

Posle lošeg prvog poluvremena, igra se rasplamsala u nastavku. Obe ekipe su stvorile po nekoliko prilika. One izglednije stvorio je Junajted, ali nije uspeo da ih iskoristi. Na kraju mreže su mirovala.

Prvo poluvreme nije donelo previše uzbuđenja. Obe ekipe bile su suveše obazrive, pre svega su želele da sačuvaju svoj gol. Vrebala se greška protivnika kako bi se ušlo ugol šansu. Nijeda ni druga ekipa je nisu dočekale.

Šansa vredna pomena bila je Junajted. Fred je prihvatio odbijenu loptu izvan šesnaesterca. Opalio je po lopti ali je Leno uspeo da je izbaci u korner.

Još dve šanse imao je Fernandez, prvo je u situaciji jedan na jedan sa golmanom šutirao kraj gola. U finišu poluvremena iz slobodnog udarca sa oko 18 metara, pogodio je igrača u živom zidu lopta je prevarila golmana, ali završila za malo preko prečke.

Slična slika i u drugom poluvremnu. Arsenal je delovao nešto odlučnije, ipak prvu pravu priliku stvorio je Junajted. Sjajan napad gostiju, posle gužve u šesnaestercu, dobru loptu Kavani je dobio u petercu, ali stopostotnu šansu nije pretvorio u vođstvo.

Veliku priliku propustio je Arsenal u 65. minutu iz slobodnog udarca. Lakazete je šutirao, ali se lopta odbila od prečke. U nastavku akcije, Smit Rou je sjajno prihvatio loptu u kaznenom prostoru opalio je po njoj ali je De Hea krajnjim naporom uspeo da spasi svoju mrežu.

Igra se rasplamsala, Junajted je uzvratio brzom akcijom, ali njegovi napadači nisu uspeli da iskoriste priliku i ugroze gol Arsenala.

U 82. minutu Pepe je u trku prihvatio loptu u kaznenom prostoru, gađao je suprotan ugao, ali je lopta završila kraj gola De Hee.

U samom finišu susreta Kavani je ponovo bio u dobroj prilici, ali je ponovo bio neprecizan iz peterca, tako da je i ova prilika za vođstvo otišla u nepovrat.

Do kraja meča nije bilo promene rezultata.

Premijer liga, 21. kolo:

Subota:
Everton - Njukasl 0:2
Kristal Palas - Vulfs 1:0
Siti - Šefild 1:0
VBA - Fulam 2:2
Arsenal - Junajted 0:0
Sautempton - Aston Vila 0:1

Nedelja:
Čelsi - Barnli
Lester - Lids
Vest Hem - Liverpul
Brajton - Totenhem

Tabela:
Siti 44
Junajted 41
Lester 39
Liverpul 37
Vest Hem 35
Totenhem 33
Everton 33
Aston Vila 32
Arsenal 31
Čelsi 30
Sautempton 29
Lids 26
Kristal Palas 26
Vulfs 23
Barnli 22
Njukasl 22
Brajton 18
Fulam 14
VBA 12
Šefild 8

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије