Читај ми!

Mesi prvi put isključen otkad igra za Barsu, Bilbao kompletirao senzaciju u Superkupu

Fudbaleri Atletik Bilbaa ostvarili su jedan od najvećih uspeha u novijoj klupskoj istoriji i trijumfovali u ovogodišnjem Superkupu Španije. Baski su posle velikog preokreta u finalu u Sevilji savladali Barselonu posle produžetaka sa 3:2 i tako došli do trećeg trofeja u ovom takmičenju. Duel je obeležio i crveni karton Lionela Mesija, koji je isključen prvi put u klupskoj karijeri.

Bilbao je napravio pravu senzaciju jer je u samo nekoliko dana prvo eliminisao Real Madrid, a potom pobedio i Barselonu u borbi za pehar.

Time je ostavio Ronalda Kumana bez prvog ozbiljnog rezultata na klupi Katalonaca, a Atletik je do trijumfa došao na impresivan način.

Dva puta su se izabranici trenera Marselinja vraćali posle vođstva Blaugrane – Grizmanove pogotke su neutralisali prvo Oskar de Markos, a potom i Asjijer Viljalibre, koji je u 90. minutu izborio produžetke.

Već na startu prvog jedan od najboljih igrača crveno-belih Injaki Vilijams je postigao spektakularan pogodak sa ivice kaznenog prostora i doneo svom timu veliko slavlje.

U Barseloni nisu bili zadovoljni odlukama sudije, a kulminacija svega na terenu dogodila se u 121. minutu, kada je Mesi zbog udaranja laktom zaradio isključenje.

On je to učinio u pokušaju da se oslobodi rivala i ostaće upisano da je prvi put u karijeri dobio crveni karton u klupskim mečevima.

Do sada je dva puta "pocrveneo" kada je igrao za reprezentaciju Argentine.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара