Читај ми!

Vejn Runi okačio kopačke o klin, na klupi Derbija do 2023. godine

Legendarni Vejn Runi potpisao je ugovor sa Derbi kauntijem, prema kojem će na klupi "ovnova" ostati do 2023. godine, što praktično znači da je završio bogatu igračku karijeru.

Vejn Runi je završio igračku karijeru. Jedan od najboljih engleskih fudbalera u istoriji odlučio je da se u potpunosti posveti trenerskom poslu, pa je potpisao ugovor sa Derbi kauntijem do leta 2023. godine.

Runi je i do sada sedeo na klupi "ovnova", ali kao privremeni menadžer, posle otkaza koji je dobio Filip Koku, a posle novog ugovora, koji garantuje stalni posao, jasno je da rekorder engleske reprezentacije vipe neće aktivno igrati fudbal.

Kao član "gordog albiona" Runi je odigrao 120 utakmica i postigao 53 pogotka, najviše u istoriji engleskog nacionalnog tima.

Runi je ponikao u Evertonu, ali je kao 18-godišnjak prešao na "Old Traford" i sa Junajtedom osvojio pet titula šampiona Engleske, kao i Ligu šampiona 2008. godine.

Ostaće upamćen kao svetran igrač, jedan od najboljih na svetu na startu 21. milenijuma, a navijači će pamtiti njegove spektakularne pogotke, poput "makazica" u gradskom derbiju protiv Mančester sitija.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво