Читај ми!

Prvi trofej za Poćetina u Pari Sen Žermenu

Fudbaleri Pari Sen Žermena osvojili su Superkup Francuske, pošto su pobedili ekipu Olimpika iz Marselja, rezultatom 2:1. "Sveci" su nastavili surovu dominaciju u ovom takmičenju i došli do novog trofeja, prvog za trenera Maurisija Poćetina koji je nedavno seo na klupu tima.

PSŽ je osmi put uzastopno, a deseti ukupno, osvojio pehar namenjen osvajaču Superkupa, čime se učvrstio na prvom mestu večne liste.

Duel na stadionu "Boler-Deleli" u Lensu očekivano je bio tvrd i neizvestan, a prvi gol postigao Argentinac Mauro Ikardi u 39. minutu.

Nekadašnji napadač Intera bio je najviši u skoku posle sjajnog centaršuta sunarodnika Anhela di Marije, golman Olimpika je odbranio njegov udarac, ali je Ikardi bio koncentrisan i odbitak sproveo u mrežu.

Šampioni Francuske potpuno zasluženo su došli do trijumfa, pre pogotka Ikardija opravdano im je VAR poništio dva komada, a Poćetina će osim prvog pehara obradovati i povratak Nejmara nakon pauze zbog povrede.

Brazilac je dobio priliku sredinom drugog poluvremenu i u finišu rutinski realizovao penal, koji je prethodno iznudio Ikardi.

Marselj je u 89. minutu ublažio poraz preko Dimitrija Pajea, ali nije bilo vremena da stigne do izjednačenja.

Srpski reprezentativac Nemanja Radonjić našao se u startnoj postavi u poraženom sastavu i na terenu proveo 56 minuta, kada ga je zamenio Dario Benedeto.

Interesantno je da je nekadašnji menadžer Totenhema u svojoj trećoj utakmici u Parizu stigao do prvog trofeja u karijeri.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво