Читај ми!

Mesi je ponovo najbolji strelac La Lige, Barselona u seriji pobeda

Fudbaleri Barselone ostvarili su treću uzastopnu pobedu, ovoga puta pobedili su Granadu na gostovanju, rezultatom 4:0. Duel 18. kola španske La Lige obeležio je dvostruki strelci Antoan Grizman i Lionel Mesi, koji je potvrdio da se vraća u formu i sa 11 pogodaka je ponovo najbolji strelac španskog šampionata.

Katalonci sada imaju 34 boda, dva manje i utakmicu više od drugoplasiranog Reala, a četiri manje i čak tri utakmice više od vodećeg Atletika.

Na stadionu "Nuevo Los Karmenes" sve je rešeno u prvom poluvremenu, kada je ekipa Ronalda Kumana postigla tri pogotka i slomila otpor rivala.

Mrežu domaćina načeo je Antoan Grizman u 12. minutu, pošto mu se lopta srećno odbila nakon nespretne intervencije jednog od igrača Granade, posle čega je na scenu stupio Mesi.

Argentinac je veoma lepim udarcem sa nekih 15 metara povisio u 35, da bi sedam minuta kasnije pogodio iz slobodnjaka. Leo je sa ivice kaznenog prostora iznenadio golmana Silvu i rezantnim udarcem smestio loptu u donji levi ugao.

Bio je to Mesijev 53. pogodak iz slobodnih udaraca u karijeri, prvi posle dužeg vremena, odnosno 71 promašaja.

Ujedno, stigao je do 11 golova ove sezone i izbio na čelo liste strelaca La Lige.

Tim rezultatom otišlo se na odmor, "Blaugrana" je u nastavku smirila tempo meča, ali je uspela da postigne još jedan gol. Grizman je drugi put pronašao put do mreže, ovoga puta iz teške situacije na dodavanje Usmana Dembelea.

Interesantno je da je Kuman izveo Mesija iz igre sredinom drugog poluvremena, ali to nije omelo goste da sačuvaju ubedljivu prednost.

Granada je završila sa desetoricom, pošto je direktan crveni karton dobio Valjeho.

субота, 21. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи