Читај ми!

Sitiju duel sa Junajtedom i plasman u finale Liga kupa

Fudbaleri Mančester sitija savladali su kao gosti gradskog rivala, ekipu Junajteda, sa 2:0 i četvrti uzastopni put plasirali se u finale Liga kupa. Protivnik ekipi Pepa Gvardiole u borbi za prvi trofej u sezoni biće Totenhem.

Mnogo se očekivalo od derbija Mančestera, a igrači obe ekipe potrudili su se da svom timu obezbede mesto u finalu Liga kupa. Na kraju, raduje se plavi deo grada, Siti je savladao Junajted sa 2:0.

Iako se radi o Liga kupu, Ole Gunar Solskjer i Pep Gvardiola na teren "Old Traforda" izveli su najjače postave.

Za razliku od duela u Premijer ligi, odigranog pre nekoliko sedmica bez golova i šansi, videli smo odličan fudbal, mnogo prilika pred oba gola, a na kraju i zaslužen trijumf "građana".

U prvih 45 minuta nije bilo golova, bar ne priznatih, ali čak u tri situacije je Martin Etkinson morao da poništi pogotke - dva Sitiju i jedan Junajtedu.

Uz to, Kevin De Brujne pogodio je stativu, dok je sjajan udarac Bruna na drugoj strani odbranio golman Sitija Stefen.

Gosti su poveli u 50. minutu, kada je Džon Stouns naleteo na centaršut Gundogana i telom sproveo loptu u mrežu Junajteda.

"Đavoli" su pokušavali da dođu do izjednačenja, ali se Siti odlično branio. Konačan rezultat postavio je Fernandinjo u 83. minutu, pa će se Siti četvrtu godinu uzasto boriti za trofej u Liga kupu.

Protivnik će biti Totenhem koji je u utorak bio bolji od Brentforda (2:0), pa nas u finalu očekuje još jedan spektakl - duel Gvardiole i Morinja.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво