Читај ми!

Barsa ponovo razočarala, Atletiko sigurnom igrom do prvog mesta

Fudbaleri Barselone i Valensije odigrali su nerešeno 2:2 u jednom od derbija 14. kola La Lige. Atletiko je u drugom meču savladao Elče sa 3:1.

Izabranici Ronalda Kumana su izgubili nove bodove na svom terenu, pošto su remizirali protiv Valensije.

Taman kada je uspela da veže dve bitne pobede, Barselona je pružala veoma bledo izdanje protiv "slepih miševa", u meču koji je vrlo lako mogao da se završi pobedom bilo koje ekipe.

Iako je imala znatnoi veći posed, broj dodavanja kao i vremena provedenog na protivničkoj polovini u prvom delu meča, Barselona je na pauzu otišla sa golom u svojoj mreži.

Četvrti put ove sezone Katalonci su primili gol nakon kornera, a ovoga puta Dijakabi je pobegao Grizmanu i neometano sa pet metara glavom prosledio loptu u gol.

To je nateralo Barselonu da konkretnije zaigra u nastavku i naprave preokret.

Veliku ulogu u tom preokretu imao je dosuđen penal za Barsu u poslednjim momentima prvog poluvremena, kada je Gaja faulirao Grizmana.

Nije Mesi mogao da postigne gol bez drame, pošto je njegov udarac sa bele tačke odbranio Domenek, ali je u nastavku akcije Alba centrirao, a Mesi glavom postigao gol za 1:1.

Argentinac je tim pogotkom izjednačio rekord legendarnog Pelea, postigavši 643 gola za jedan klub. Peleu je bilo potrebno 19 godina u dresu Santosa da dođe do te brojke, dok je Mesi to uradio za 16 godina.

U drugom delu meča Barselona je nastavljala da dominira posedom i pokušavala da dođe do gola.

Mladi Arauho je uspeo da efektnim udarcem zatrese mrežu gostiju i tako donese preokret Barsi u 52. minutu.

Delovalo je kao da Valensija nema snage, a Barselona ima dovoljno iskustva da može da odbrani tu prednost do kraja susreta, ali do toga nije došlo.

Igrao se 69. minut, kada je Valensija, gotovo ni iz čega uspela da napravi šansu i postigne gol. Čerišev je probio po levoj strani, uz pomoć bloka uputio loptu u peterac Barse, gde je zaspao Mingeza, a odlično se snašao Maksi Gomez, koji postiže gol i postavlja konačnih 2:2.

Uprkos šansama Barselone, od kojih se izdvajaju one koje su stvorili Kutinjo, Pedri, Minheza i Mesi, rezultat se do kraja nije menjao.

Fudbaleri Atletiko Madrida bili su veoma sigurni protiv Elčea, te su pobedom ostvarili nova tri boda i izbili na prvo mesto na tabeli.

"Jorgandžije" su u finišu prvog poluvremena došle do prednosti, kada je u 41. minutu strelac bio Luis Suarez.

Bivši napadač Barselone je postigao gol i u drugom poluvremenu, pošto je u 58. minutu povisio prednost domaćina na 2:0.

Golom Bojea u 64. minutu Elče se vratio rezultatski u meč, samo da bi Dijego Kosta u 80. minutu bio precizan sa bele tačke i postavio konačan rezultat.

La Liga 14. kolo:

Petak:

Atletik Bilbao - Ueska 2:0

Subota:

Atletiko Madrid - Elče 3:1
Barselona - Valensija 2:2
Levante - Real Sosijedad 2:1
Osasuna - Viljareal 1:3
Sevilja - Valjadolid 1:1

Nedelja:

Selta - Alaves
Granada - Betis
Kadiz - Hetafe
Eibar - Real Madrid

Tabela:

Atletiko 29, Real Sosijedad 26, Real Madrid 26, Viljareal 25, Barselona 21, Sevilja 20, Granada 18, Kadiz 18, Bilbao 17, Selta 16, Betis 16, Valensija 15, Eibar 15, Levante 14, Alaves 14, Elče 14, Valjadolid 14, Hetafe 13, Ueska 11, Osasuna 11.   

субота, 15. јун 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије