Читај ми!

Savršen kraj Zvezdine savršene jeseni

Fudbaleri Crvene zvezde uspešno su završili jesenji deo šampionata, pošto su u poslednjem kolu ovog dela savladali Metalac, rezultatom 1:0. Zvezda je u Gornjem Milanovcu kompletirala neverovatni prvi deo sezone, u kojem nije doživela poraz u domaćem šampionatu.

Crveno-beli su ostvarili 17. trijumf, uz samo dva remija, pa su 2020. završili na prvoj poziciji sa 53 boda, devet više od Partizana.

Osim toga, ekipa Dejana Stankovića je obezbedila i proleće u Ligi Evrope, gde će im protivnik biti slavni Milan.

Duel na Gradskom stadionu u Gornjem Milanovcu bio je izuzetno zanimljiv, pošto domaćin nije želeo samo da se brani, već je u nekoliko navrata zapretio Milanu Borjanu.

Golman Zvezde u tri navrata je spasavao svoje igrače dobrim paradama, posle pokušaja Vlalukina, Popovića i Antonijevića, dok su na drugoj strani najagilniji bili El Fardu Ben, Mirko Ivanić i Dijego Falčineli.

Njih trojica su obično završavali napade gostiju, ali je put do mreže prvi pronašao štoper Nemanja Milunović. On je u 36. minutu bio najviši u skoku posle centaršuta Bena iz kornera i doneo prednost aktuelnom šampionu.

Stankovićevi igrači trudili su se da slome otpor Metalca, najbliži je ponovo bio Ben, ali su momci u plavim dresovima bili dobro organizovani.

Sredinom nastavka trener Žarko Lazetić je naložio svojim fudbalerima da krenu ofanzivnije i pokušaju da se vrate, pa je tako odbranu Zvezde najviše mučio Prestiž, mada ni on nije imao neki konkretan pokušaj.

Do kraja su crveno-beli sačuvali svoju mrežu i potvrdili još jednu pobedu bez primljenog pogotka.

U ostalim utakmicama niški Radnički je savladao Bačku u gostima sa 2:1, Partizan je bio ubedljiv protiv Mladosti (4:0), dok su minimalne trijumfe upisali subotički Spartak nad Radom, odnosno Mačva nad Zlatiborom.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво