Читај ми!

Italijanski mediji: Milan igra protiv dobre Zvezde i interiste Stankovića

Vest da je lider Serije A Milan za protivnika u šesnaestini finala Lige Evrope dobio beogradsku Crvenu zvezdu, zauzela je poprilično prostora u italijanskoj sportskoj štampi, sa posebnom pažnjom koja se daje treneru Stankoviću koji ostavio veliki trag igrajući na ”čizmi”.

Ugledni list ”Gazeta delo Sport” na svom portalu objavio je tekst sa fokusom na Zvezdinog trenera Dejana Stankovića.

”Italijnski derbi za Milan: u rundi od 32 tima igraće se protiv Interovog Stankovića i Falčinelija”, naslov je teksta koji bavi narednim rivalom roso-nera u Ligi Evrope.

Ističe se da će poseban ”začin” meču dati i to što je Stanković legenda velikog rivala Milana, Intera, ali i to da je srpski trener napravio dobar tim.

”Otkako je Stanković na čelu, tim ’leti’ i pobeđuje, kako u domaćem šampionatu tako i u Evropi. Najvećem rivlu Partizanu beže devet bodova, a gol razliku "plus 43" treba posebno istaći. Bez poraza su na 13 mečeva i imaju samo jedan poraz u Evropi, s obzirom da su od Omonije u trećem kolu kvalifikacija za LŠ ispali tek nakon penala, a pobedio ih je samo Hofenhajm", piše u tekstu i naglašava da je Zvezda dva puta pobedila Gent i jednom do vrha napunila mrežu Libereca.

Iako je napadač Dijego Falčineli dobio dosta pohvala, italijani ipak posebno ističu snagu Zevzdinog srednjeg reda, sa isticanjem Aleksandra Kataija.

”Katai je jedna od najvećih snaga Stankovićevog tima. Dao je deset golova i zabeležio četiri asistencije. Velika inspiracija za Stankovićevu formaciju 4-2-3-1 je i Mirko Ivanić, koji kako se navodi ima i ’porok’ postizanja golova, a tu je i mladi Veljko Nikolić koji odlično napada sve vezne igrače preko kojih se odvija ofanziva”, piše Gazeta.

U ostalim medijima na ”čizmi” provejava mišljenje da, iako Zevzda nije jaka kao nekada, Milan ipak nije imao previše sreće na žrebu, a gotovo svi podsećaju na čuvenu utakmicu i beogradsku maglu davne 1988. godine, koja je puno pomogla u stvaranju velikog Sakijevog, modernog Milana.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво