Читај ми!

Jirgen Klop promenio mišljenje o VAR-u: Mislio sam da je dobra stvar...

Trener Liverpula Jirgen Klop kaže da je promenio mišljenje o VAR sistemu, za koji je nekada smatrao da je dobra stvar za fudbal.

Liverpul je poslednji meč grupne faze Lige šampiona igrao u Danskoj protiv Midtjilanda. Utakmica je završena nerešenim rezultatom 1:1, a glavnu ulogu na utakmici imao je VAR.

"Crveni" su poveli golom Salaha u 55. sekundi, a ishod utakmice u drugom poluvremenu oblikovao je "Video sudijski pomoćnik" - dosudio penal za dansku ekipu, a onda i poništio dva pogotka, po jedan na obe strane.

"Bio sam jedan od onih koji su govorili da je VAR dobra stvar. Sada nisam više toliko siguran. Ali, sada ga imamo", rekao je nemački trener posle utakmice.

Kao jednu od glavnih zamerki na sistem, Klop je naveo da pregledavanje spornih sutuacija predugo traje.

"Predugo je trajalo. Možda su odluke na kraju ispravne, ali je previše komplikovano. Gledali su snimak tri-četiri minuta, a igrači su stajali na hladnoći. To zaista ne pomaže", rekao je Klop.

VAR je iz nedelje u nedelju u žiži ljubitelja fudbala. Dok neki smatraju da igra mora da trpi, kako ne bi bila ugrožena regularnost, odnosno pravednost, utakmica, drugi tvrde da "kompjuterizacija" nije u duhu fudbalske igre i u velikoj meri negativno utiče na ritam mečeva.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво