Читај ми!

Zvezda u 50 najboljih timova u Evropi, Srbija "ispod crte"

Fudbaleri Crvene zvezde osvajanjem boda protiv Hofenhajma, koji im je obezbedio plasman u nokaut fazu Lige Evrope, napredovali su na Uefinoj rang listi, te sada zauzimaju 50. mesto.

Crveno beli su tako ostvarili najbolji plasman u istoriji kluba, od kada je Uefa uvela trenutni sistem bodovanja.

Srpski klub je iskoristio kikseve brojnih evropskih klubova u petom kolu Lige Evrope, te je pretekao Lester, Jang Bojs, a na listi najboljih klubova u Evropi Zvezda se nalazi i ispred Milana, Mehengladbaha, Marseja, PSV-a, Ludogoreca...

Crveno-beli su tako sa samo četiri godine napravili ogroman skok na Uefinoj listi, pošto su ne tako davno bili ispod 250. mesta.

Najbolji plasman na Uefinoj listi bio im je treće mesto u sezoni 1991/92, ali je sistem bodovanja bio drugačiji.

Izabranici Dejana Stankovića će naredne sezone napredovati najmanje još tri pozicije, zbog bodova koji se brišu Lesteru, Kopenhagenu, Olimpijakosu, Bešiktašu, Monaku, Šalkeu...

Uprkos odličnim rezultatima Crvene zvezde, koeficijent Srbije nije uspeo da se poveća dovoljno da bi naša zemlja zauzela 15. poziciju u nacionalnim bodovanjima, čime će automatski izgubiti mesto u kvalifikacijama Lige Evrope.

Srbija će tako imati predstavnika u kvalifikacijama Lige šampiona (šampion zemlje) i tri predstavnika u Ligi konferencije, novom takmičenju koje je rang ispod Lige Evrope.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво