Читај ми!

Siti remijem do prvog mesta, Marselj sa penala ”okrenuo” Olimpijakos

Fudbaleri Mančeser sitija obezbedili su prvo mesto u grupi C i plasman u narednu, nokaut fazu Lige šampiona nakon remija u Portu (0:0), dok je Marselj nakon preokreta i pobede nad Olimpijakosom (2:1) ostao ”živ” u borbi za evropsko proleće.

Ekipa Pepa Gvardiole je do definitivnog trijumfa u grupi C Lige šampiona došla tako što je u Portugaliji odigrala 0:0 sa Portom.

Meč na ”Dragao” stadionu bio je interesantan i protekao je u aposlutnoj dominaciji gostiju iz Engleske (šutevi 19:2), ali golova ipak nije bilo. 

Najbliži tome je bio Gabrijel Žezus, čiji je pogodak u 80. minutu poništen zbog ofsajda, a sve nakon konsultovanja VAR tehnologije.

Mnogo više uzbuđenja i tri gola viđena su u Francuskoj, na ”Velodromu”, gde je Marselj preokretom došao do pobede nad grčkim šampionom Olimpijakosom - 2:1.

Medi Kamara je doveo Pirejce u prednost u 33. minutu, ali je Dimitri Paje sa dva sigurna izvođenja penala u 55. i 75. minutu utakmice doneo veliki preokret i pobedu, koja nadu u evropsko proleće u Ligi Evrope ostavlja živom.

Ipak, jedan gol koji su crveno-beli postigli bio im je dovoljan da steknu prednost u međusobnom okršaju (u prvom meču kod kuće slavili su sa 1:0), a vrlo je moguće da će taj segment biti i presudan kada je reč o borbi za treće mesto.

Ipak, sve će biti jasnije nakon narednog, šestog i poslednjeg kola, u kojem ”Oli” dočekuje Porto a Olimpik putuje u Mančester.

Rezultati petog kola grupe C:

Porto - Mančester siti 0:0
Olimpik Marselj - Olimpijakos 2:1 (0:1)

Tabela:

1. Mančester siti 13
2. Porto 10
3. Olimpijakos 3
4. Olimpik Marselj 3

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво