Читај ми!

Realu ”visi” prolaz dalje, Salcburgov trijumfalni marš kroz Moskvu

Fudbaleri Real Madrida doživeli su poraz na gostovanju u Kijevu protiv Šahtjora od 2:0 i time znatno umanjili svoje šanse da se plasiraju u nokaut fazu Lige šampiona. Salcburg srušio snove Nikolićeve Lokomotive ubedljivom pobedom u Moskvi - 1:3.

Real je bio pod pritiskom, a kao mnogo puta ove sezone pod istim je i pao, te izgubio vrlo važan duel i doveo u pitanje plasman u drugu rundu.

Iako je ”kraljevski klub” bio znatno ofanzivniji rival sa daleko više šuteva ka golu rivala (16:7), i koji je već u petom minutu preko Asensija pogodio stativu, u drugom delu susreta usledio je pravi potop belih.

Prvo je Dentinjo u 57. minutu načeo i šokirao goste iz Madrida, da bi ih u 82. minutu svojim golom dokrajčio Solomon.

Ovaj trijufm ”rudara” posebno je značajan i u eventulnom krugu sa slavnim španskim klubom, jer su pred poslednje kolo izjednačeni na tabeli (po sedam bodova), ali ipak u prednosti nakon pobeda u oba međusobna duela (podsetimo, slavilio je Šahtjor u Madridu sa 2:1).

Mnogo toga vezano za rasplet u grupi B zavisiće i od duela prvoplasirane Borusije iz Menhegladbaha (8 bodova) i poslednjeplasiranog Intera iz Milana (dva boda), koji je u toku.

Što se tiče prvog duela dana u grupi A, Salcburg se sigurnom i ubedljivom pobedom nad Lokomotivom u Moskvi od 3:1 ukuljčio u borbu za plasman u drugu fazu ili bar selidbu u Ligu Evrope.

Na krilima raspoloženog dvostrukog strelca Mergima Beriše (pogađao u 28. i 41. minutu), austrijski šampion je lakše nego što je bilo ko to očekivao ostvario izuzetno važnu pobedu u Moskvi.

Istina, ekipa srpskog trenera Marka Nikolića pokušala je da se vrati i realizovanim penalom Mirančuka došla na samo gol zaostatka u 79. minutu, ali je ipak Ademi postigao treći gol za goste samo dva minuta kasnije i defintivno rešio pobednika susreta.

Lokomotiva je dakle ostala na osvojena tri boda, Salcburg sa večerašnja tri je na trećem mestu sa četiri boda.

Drugoplasirani Atletiko iz Madrida (šest bodova) trenutno na svom terenu igra protiv lidera grupe Bajerna iz Minhena (svih 12 bodova).

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво