Čitaj mi!

Stanković za RTS: Nećemo spuštati gard dok matematički ne obezbedimo proleće u Evropi

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković bio je zadovoljan pobedom u Belgiji, a posle meča zahvalio je igračima na fenomenalnoj utakmici i dodao da ekipa neće spuštati gard dok se i matematički ne obezbedi evropsko proleće.

Zvezda je u Belgiji savladala Gent sa 2:0 i napravila krupan korak ka plasmanu u narednu rundu takmičenja, zabeleživši treću uzastopnu pobedu u Ligi Evrope.

"Treća pobeda zaredom. Ovo je i za pet vrhunskih momaka koji su ostali u Beogradu. Videli ste i ovde momke koji su ostavili na terenu sve što su imali. Znali smo da će biti teško. Probali smo da ih usporimo, nekad smo uspeli neka ne. Ali smo znali konkretno šta ćemo čekati. Radili smo, spremali smo se, ali to ne bi značili da momci nisu bili ovakvi. Dali su sve od sebe na terenu, u svakom momentu smo uspeli da kontrolišemo. Imali su puteve van 16 metara, neke velikih šansi nisu imali. Ne može uvek da se uživa u lepoti, nekad se ide samo na rezultat, što smo mi hteli večeras", rekao je Stanković posle meča za RTS.

Zvezda nije još matematički obezbedila plasman među preve dve ekipe u grupi, a Stanković kaže da neće spuštati gard.

"Nije sve jasno dok ne bude i matematički. Fudbal je čudna igra. Mi spremamo utakmicu za utakmicu, sledeći je Rad. Posle toga dolazi Hofenhajm kod nas, dok ne bude matematički - nećemo spuštati gard. Zahvalio bih se momcima na poštenom radu, na poštenoj utakmici, fenomenalnoj. Preponosan sam na njih. Svaka čast klubu, svaka čast navijačima. Zajedno možemo dosta", smatra Stanković.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">