Читај ми!

Zvezda savladala Gent i najavila novo evropsko proleće

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u Belgiji ekipu Genta sa 2:0 u meču četvrtog kola grupne faze Lige Evrope. Srpski šampion se posle treće pobede u grupi nalazi nadomak prolaza u nokaut fazu evropskog takmičenja.

Crvena zvezda je upisala i treći trijumf u samo četiri meča u grupnom delu Lige Evrope, čime je gotovo izvesno izborila nokaut fazu takmičenja.

Izabranici Dejana Stankovića, uprkos brojnim kadrovskim problemima, savladali su Gent sa 2:0 i učvrstili bar drugo mesto u Grupi L.

Počelo je sjajno po srpskog šampiona, koji je poveo u prvom minutu.

Nakon uigrane akcije posle kornera, lopta dolazi do Njegoša Petrovića, koji u njemu prepoznatljivom stilu, šalje "projektil" ka golu rivala i vara golmana Genta.

Crveno-beli su se potom povukli, prepustili inicijativu rivalu, ali se veoma disciplinovano branili.

Gent jeste s vremena na vreme šutirao i pretio Zvezdi, ali su to uglavnom bili manje opasni šutevi, s kojima je Borjan lako izlazio na kraj.

Najbolju šansu za gol domaćin je imao u poslednjem minutu prvog poluvremena, ali je Bukarijev udarac glavom Borjan akrobatski odbranio.

Sličan odnos snaga bio je i u drugom poluvremenu. Zvezda je strpljivo čekala šansu iz kontranapada ili prekida i tu šansu i dočekala.

Igrao se 58. minut, kada je Falčineli, gotovo sam na protivničkoj polovini, lukavo izborio korner.

Ben je izveo udarac iz ugla, a najbolji u skoku u protivničkom šesnaestercu bio je Nemanja Milunović.

Drugi gol doneo je još više samopouzdanja srpskoj ekipi, koja je do kraja meča uspešno odolela naletima belgijske ekipe i ostvarila trijumf.

Zvezda trećom pobedom u Grupi L Lige Evrope beleži deveti bod i gotovo izvesno osigurava prolaz u nokaut fazu takmičenja.

Naredni meč u evropskom takmičenju izabranici Dejana Stankovića igraju za sedam dana, kada u Beograd dolazi nemački Hofenhajm.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво