Читај ми!

Pele, Mesi, Kristijano - fudbalski svet se oprašta od Maradone

Sadašnje i nekadašnje fudbalske legende putem društvenih mreža opraštaju se Dijega Armanda Maradone, koji je preminuo u 61. godini. Pele, Kristijano Ronaldo, Mesi, Gari Lineker - svi su imali poruku za Najvećeg.

Maradona je bio jedan od najboljih fudbalera svih vremena (neki smatraju i najbolji), a veliki broj fudbalskih zvezda, sadašnjih i nekadašnjih, imali su potrebu da se oproste od čudesnog Argentinca.

"Tužne vesti. Izgubio sam velikog prijatelja, a svet je izgubio legendu. Toliko toga imam da kažem, ali za sada neka Bog podari snage njegovoj porodici. Jednoga dana, nadam se da ćemo zajedno igrati fudbal na nebu", napisao je Pele.

"Danas se opraštam od prijatelja, a svet se oprašta od večnog genija. Jednog od najboljih svih vremena. Jedinstven mađioničar. Otišao je prerano, ali je ostavio bezgranično nasleđe i prazninu koja nikada neće biti popunjena. Počivaj u miru, šampione. Nikada nećeš biti zaboravljen", poručio je Kristijano Ronaldo.

"Tužan dan za sve Argentince i za fudbal. Otišao je, ali nas nije napustio, pošto je Dijego večan. Čuvam sve prelepe uspomene koje sam proživeo sa njim i želim da iskoristim priliku da uputim svoje saučešće svim članovima porodice i prijateljima", napisao je Lionel Mesi na Instagramu.

"Zahvalan sam što sam imao priliku da te upoznam. Neverovatan igrač, uživanje za gledanje. Takođe, izuzetno topla i prijatna osoba van terena. Prava inspiracija za mene i mnoge druge. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Počivaj u miru, Dijego", reči su Robina van Persija.

"Moj prvi fudbalski heroj. Malo ljudi je imalo toliki uticaj na generacije kao on. Najveći, najbolji, umetnik, čovek, harizmatičan, vođa, pobednik. Jedan od glavnih razloga zašto sam otišao na imanje da šutiram loptu, pretvarajući se da sam Dijego. Počivaj u miru", napisao je Rio Ferdinand.

Gari Lineker se podsetio njihovog susreta iz 2006. godine, kada je na poklon dobio dres, uz poruku "Uvek je uživanje bilo u njegovom društvu".

Od Maradone su se oprostili i njegovi nekadašnji evropski klubovi - Sevilja, Barselona i Napoli. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво