Читај ми!

OFK Beograd u nevolji, nada za spas fudbalske romantike

Slavni OFK Beograd, nekada stabilni prvoligaš Jugoslavije i Srbije, sada se uz puno problema takmiči u trećem rangu takmičenja. Međutim, na staroj Karaburmi ne gube nadu u povratak romantike u vrh srpskog fudbala.

Navijači plavo-belih ne odustaju od svog kluba, čije su boje branili velikani poput Petkovića, Santrača, Skoblara, Šekularca, Milutinovića, Ivanovića...

Poručuju: ”Nema predaje, vratiće se Beograd!”. A hoće li?

Pre šest godina OFK je igrao u Superligi, a danas nastupa u Srpskoj ligi i to na Omladisn kom stadonu čije se tribine urušavaju a struja dobija preko agregata.

”Mi smo imali ponudu FSS-a da igramo na Adi, ali svi u klubu, i igrači i navijači su to odbili, jer žele da OFK igra samo na svojoj Karaburmi. To je osećaj pripradnosti ali i prkosa svemu ovome što nam se dešava”, kaže Nino Došen Majkić, predsednik UO OFK Beograda i dodaje da je najveći problem imovinske prirode, jer svi objekti i zemljište pripadaju gradu Beogradu.

Jedan od uspešnijih trenera tima u novijoj istoriji Dejan Đurđević sa nevericom prihvata aktuelan trenutak kluba.

”Da mi je neko pre pet godina rekao da će OFK biti u ovoj poziciji, ne bih mu verovao. Da ne ulazim u razloge, ali i ovaj prilog ide u pravcu da oživimo ovu priču”, kaže Đurđević.

Nestalo je istaknuto mesto Karaburme u našem fudbalu i u simboličkom smislu, smatra jedan od dugogodišnjih hroničara kluba Mihajlo Todić, koji je OFK Beograd je uvek gledao kao na most između vrhunskog i lokalnog fudbala.

”Gubitkom OFK Beograda hubi se jedno vezivno tkivo srppskog fudbala”, poručuje on. 

Za povratak prvog tima na stare staze biće potrebno određeno vreme, i zato je trenutno glavni cilj da se održi poznata omladinska škola, koja takođe radi u veoma teškim uslovima.

A da bi se oživeo taj duh, za početak je potrebno osvajanje srpske lige i povratak u Prvu ligu. Trenutna pozicija na tabeli ne daje veliki optimizam, ali, strpljenje je jedino što Uprava traži od navijača.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара