Читај ми!

Zvezda ”okrenula” Zlatibor u finišu i ostala živa u Kupu

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije, nakon što su posle velikog preokreta u drugom poluvremenu pobedili ekipu Zlatibora iz Čajetine sa 4:2 (0:1).

Posle mnogo problema, velikog zaostatka i tek nakon velikog napora u drugom delu igre, srpski šampion izborio je mesto među 16 najboljih ekipa u Kupu Srbije.

Zlatibor se, logično, orjentisao na na defanzivu i nadao da iz kontri i polukontri može da iznenadi favorizovanog rivala.

To im je, pored vrlo dobre i organizovane odbrane svog gola, jednom pošlo za rukom u prvom poluvremenu, kada je Vassilije Janjić u 31. minutu doneo prednost svom timu odličnim udarcem sa 15 metara.

Šok za srpskog prvaka bio je još veći nakon 56. minuta, kada je Uroš Miloradović glavom duplirao prednost i doneo velikih 0:2!

Međutim, Zvezda je ipak imala odgovor, i to veoma brz i konkretan.

Za svega dva minuta prednost Zlatibora je neutralisana.

Prvo je Mirko Ivanić odlično, ali pre svega precizno šutirao po zemlji na povratnu loptu Falčinelija u 71. minutu, a onda na oštar centaršut Milunovića sa desne strane najspretniji i najbolje postavljen bio je Aleksa Vukanović, koji sa pet metara pogađa u 73. minutu za 2:2!

Potpuni preokret dogodio se u 84. minutu, kada je štoper Radovan Pankov bio dobro postavljen i sa metar od gola petom loptu poslao u mrežui Čubrakovića.

Prethodno je sjajno Ivanić poslao loptu ka Milunoviću, ovaj ju je vratio u šesnaesterac, Pavkov pokušao ”makazicama” a na pravom mestu bio je Pankov.

Konačnih 4:2 delo je mladog rezerviste Andrije Radulovića, koji je oduzetu loptu na polovini gostiju smestio u mrežu lepim udarcem sa dvadesetak metara u 86 minutu ovog uzbudljivog i efikasnog meča. 

Žreb za osminu finala Kupa Srbije je u utorak u podne.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво