Читај ми!

FK Miljakovac – poseban fudbalski tim sa drugačijom misijom

Fudbalski klub Miljakovac osnovan je nedavno i od prvog dana je jasno da je u pitanju poseban sportski kolektiv. Novi projekat osvežio je fudbalsku scenu u glavnom gradu, a osim cilja da se krene iz beton lige i potom pokori domaći fudbal, misija "zelenih" je mnogo veća i značajnija.

Osnovan je sa namerom da razbije tmurnu atmosferu našeg fudbala i da sportskoj javnosti ponudi nešto novo.

Tako je posle fudbalskih treninga koje su držali profesionalni treninzi i humanitarnih utakmica, na red došla i kultura. Nerešen rezultat protiv Novog Beograda proslavljen je u Ustanovi kulture Vuk Karadžić, gde su fudbaleri prisustvovali pozorišnoj predstavi "Ukalupljavanje – tragedija loptanja u Srba".

"Cela zamisao ovog tima i čitavog fudbalskog kluba jeste da razbije malo ovu tmurnu atmosferu u našem fudbalu i da ponudi novi pogled na sve. To smo radili sa humanitarnim mečevima, treninzima i odlazak u pozorište da proslavimo dobar rezultat jeste način da pokažemo fudbal u drugom svetlu, ali i da pružimo podršku ljudima iz sveta kulture, koji su sada takođe na udaru zbog koronavirusa. Ovo je tim sa mnogo velikom misijom", počeo je osnivač i predsednik kluba Jovan Simić.

Na stadionu FK Rakovica pre nekoliko dana Miljakovčani su odigrali nerešeno 2:2 sa Novim Beogradom, dugogodišnjim članom beton lige, što je još jedan dokaz da klub ide u pravom smeru.

"Gubili smo na poluvremenu, u drugom smo izjednačili na 2:2, ali to je za nas kao pobeda. Jovan je došao na ideju da, umesto klasične proslave, kakva dolikuje srpskom klubu, odemo u pozorište umesto toga. Predstava je stvarno bila sjajna, odlična atmosfera i bilo je baš zanimljivo", nadovezao se kapiten Stefan Zdravković.

Simić, koji se već godinama bavi humanitarnim radom, naveo je da, osim sportske, klub ima i društveno-odgovornu stranu.

"To je plan i ono što je bilo sjajno jeste što su momci zaista reagovali fenomenalno. Videlo se da im prija da naprave nešto drugačije, što ih izmešta van sistema u kojem su funkcionisali do sada. Kažem još jednom, ovo je fudbalski klub i pokret sa mnogo širom misijom – želimo da predstavnimo i fudbal na pravi način, ali i da prikažemo jedan model ponašanja za koji mislimo da bi trebalo da bude prihvatljiv i normalan. Da pokažemo da i dalje postoje neke normalne vrednosti u ovom društvu", zaključio je Simić.

Fudbalski klub Miljakovac želi da utiče na poboljšanje života u celom gradu, posebno u "kraju", kao i da radi na animiranju građana o očuvanju grada i Miljakovačke šume.

Na društvenim mrežama možete pratiti sve aktivnosti ovog novog, ali već sada velikog kluba, kao i da naručite dresove "zelenih".

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво