Читај ми!

Lajpcig se osvetio Parižanima, Sevilja do preokreta sa igračem manje

Fudbaleri Lajpciga savladali su na svom terenu ekipu Pari Sen Žermena, posle preokreta 2:1, u utakmici trćeg kola Grupe H Lige šampiona. Parižani meč završili sa dva igrača manje. Sevilja takođe preokretom došla do pobede nad Krasnodarom 3:2 i to sa igračem manje na terenu. Čelsi ubedljiv protiv Rena 3:0.

Uspeo je Lajpcig da se revanšira Pari Sen Žermenu za poraz u polufinalu Lige šampiona prošle sezone, a Red bul je na svom terenu slavio pobedu od 2:1.

Parižani su u Nemačku stigli bez trojice napadača - Mbapea, Nejmara i Ikardija, ali njihovo odsustvo nije se osetilo u prvom poluvremenu.

"Sveci" su bili bolji rival i to su materijalizovali već u 6. minutu, kada je Anhel Di Marija majstorski proturio loptu pored golmana Gulašija.

Meč je mogao rezultatski da bude odlučen već u 16. minutu, ali je Di Marija promašio penal.

Gostima su dva pogotka u prvom delu poništena, opravdano, zbog ofsajd pozicija, a kazna za sve promašene prilike stigla je u finišu prvog dela.

Nkunku je preciznim udarcem savladao Navasa i doneo izjednačenje protiv bivšeg tima.

Već na startu drugog dela bilo je jasno da je fortuna okrenula leđa Parižanima. U 56. minutu Kimpembe igra rukom u svom kaznenom prostoru, a Emil Forsberg jedanaesterac pretvara u pogodak i vođstvo Lajpciga.

Kada je Gaj u 70. minutu dobio drugi žuti karton, misija Parižana postala je nemoguća.

Jedino što su uspeli do kraja meča bilo je da zarade i drugi crveni karton, za Kimpembea u poslednjim trenucima meča.

Junajted je, uprkos porazu u Istanbulu, ostao prvi na tabeli Grupe H sa 6 osvojenih bodova, koliko sada ima i Lajpcig. PSŽ i Bašakšehir osvojili su po 3.

U okviru Grupe E, pobede u trećem kolu zabeležili su Čelsi i Sevilja.

Španski tim je gubio na poluvremenu od Krasnodara 2:1, a u finišu prvog dela ostao i sa igračem manje na terenu posle isključenja Navasa.

Ipak, osvajač Lige Evrope vratio se u nastavku i golovima rezerviste El Nesirija u 69. i 72. minutu došao do pobede i nova tri boda.

Čelsi je ubedljiv bio na svom terenu protiv Rena 3:0, a pobedi "plavaca" umnogome je doprineo defanzivac gostiju Dalber.

Brazilac je napravio dva penala u prvom poluvremenu, zaradio dva žuta kartona i poklonio Verneru dva pogotka sa bele tačke.

Konačan rezultat meča postavio je Abraham na startu drugog poluvremena.

Čelsi i Sevilja imaju po 7 osdvojenih bodova, Krasnodar i Ren na začelju po 1.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво