Čitaj mi!

Barsa ipak nije ostala bez predsednika

Prvi čovek slavne Barselone Đozep Marija Bartomeu je i pored velikog pritiska i spekulacija da bi mogao da podnese ostavku ipak odlučio da ostane na funkciji predsednika.

Ova vest je dopunjena i izmenjena. 

Nakon sastanka uprave katalonskog kluba, Bartomeu je medijima poručio da nije razmišljao o odlasku, već da veruje u projekat.

"Nije mi padalo na pamet da dam ostavku. Ovaj naš projekat je vrlo zanimljiv, sa mladim ljudima i veteranima, poput Mesija. I mislim da ćemo s njim osvojiti titulu ove sezone", rekao je Bartomeu.

On je dakle odlučio da na mestu predsednika ostane još neko vreme, a možda čak i do marta, kada su zakazani redovni predsednički izbori. 

Ranije danas španski listovi i portali pisali su da postoji velika mogućnost da posle sastanka uprave Bartomeu saopšti da odlazi.

Glasanje o povrenju upravi kluba zakazano je za početak novembra, a izvesno je da bi nakon toga Bartomeu morao da da napusti funkciju.

Ranije su mediji pisali da se on obratio katalonskoj vladi, od koje je tražio da se referendum o nepoverenju odloži zbog pandemije koronavirusa.

Podsetimo, zbog sukoba sa upravom koju predvodi Bartomeu, najbolji igrač kluba Leo Mesi je umalo ovog leta napustio katalonskog giganta, ali je tu, navodno donesenu, odluku odložio za godinu dana.

Predsednički izbori zakazani su za mart naredne godine.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">