Читај ми!

Stanković: Ne spuštamo gard u Evropi, ponovo će biti mladih igrača na terenu

Nemamo pritisak moranja, što može da bude naša blaga prednost, ali to ne znači da ćemo spustiti gard, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči starta u Ligi Evrope protiv Hofenhajma.

"Tražiću da ekipa slobodno igra i mislim da sutra neke stvari mogu da budu veoma pozitivne po nas. Biće ponovo mladih fudbalera na terenu, kao i uvek od kada sam ja trener", izjavio je Stanković na konferenciji za medije.

On je podsetio da je iz njegovog tima teška utakmica – večiti derbi.

"Ali, dobro je što smo imali takvu proveru pred meč koji nas očekuje. Fudbaleri su dobro, prisutan je umor, ali imamo još 24 sata do meča, tako da nije ništa strašno. Kalendar je takav kakav je, ne treba rizikovati sa rovitim igračima, jer imamo još mnogo utakmica do reprezentativne pauze. Svaki sledeći meč jeste najvažniji, ali ima i utakmica u kojima možemo više da kalkulišemo sa sastavom", rekao je Stanković, uz konstataciju da nema mnogo dilema oko postave.

Posebno je analizirao ekipu Hofenhajma.

"Poznajemo našeg rivala, igraju lep i ofanzivan fudbal, brzi su veoma, pogotovo u ofanzivnoj tranziciji. Moramo da vodimo računa da im ne ostavljamo lopte na sredini terena gde mogu da nas kazne. Videlo se protiv Bajerna koliko su opasni kada osete trenutak nepažnje kod protivnika, a klub iz Minhena je jedan od najboljih timova na svetu. Nedostajaće im Kramarić, koji je fenomenalan igrač, ali oni imaju sjajne zamene", istakao je Zvezdin trener.

Kaže da mu je drago što crveno-bele veoma poštuju u Nemačkoj, ali i da je to razumljivo zbog veličine kluba.

Utakmica između Hofenhajma i Crvene zvezde na programu je u četvrtak od 21 sat, uz prenos na našem Prvom programu.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи