Читај ми!

Partizan nije uspeo da sačuva prednost, Zvezda izjednačila sa kreča

"Večiti“ derbi 163. po redu završen je bez pobednika, Partizan – Crvena zvezda 1:1 (1:0). Duel je odigran u okviru 11. kola Linglong Superlige.

Dobra fudbalska predstava na stadionu Partizan, nedostajali su samo gledaoci da bi doživljaj bio potpun. Rano vođstvo crno-belih otvorilo je utakmicu. Zvezda je konstantno napadala, Partizan se branio vrebao svoju šansu iz kontri. Crveno-beli su izjednačili sa bele tačke. Na kraju podela bodova, kojom Zvezda može da bude zadovoljnija jer je zadržala osam bodova prednosti.

Borbeno i sadržajno prvo poluvreme. Zvezda je ušla agresivno u meč, krenula je ka golu crno-belih, ipak Partizan je stigao do prednosti.

Već u šestom minutu Suma koristi grešku Erakovića ispred šesnaesterca, dodaje loptu do Asana, koji je prosleđuje do Stevanovića, usledio je udarac, lopta na putu do mreže kači jednog igrača Zvezde, dovoljno da prevari Borjana i završi u mreži.

Usledio je odgovor Zvezde, koja je totalno preuzela inicijativu i još žešće krenula ka golu Stojkovića. Opasniji su bili crveno-beli po levoj strani gde su Katai i Rodić u nekoliko navrata lako došli do pozicije da uposle saigrače u šesnaestercu. Međutim izostala je realizacija, pre svih svoje šanse propustio je Falčineli.

Partizan je pritiskao prvu liniju crveno-belih. Na taj način čekao je grešku štopera, jednu takvu šansu crno-beli su pretvorili u pogodak. Vezni red je odlično funkcionisa, uspeo je da zatvori sve prilaze golu Stojkovića.

Mogao je Partizan i do drugog gola, ali je Lazar Marković očajno šutira posle kontre u koju ga je ubacio Natho.

Crveno-beli su stvorili još nekoliko prilika do odlaska na odmor, a najbolju šansu za izjednačenje propustio je Falčineli u drugoj minuti nadoknade, kada je posle centartšuta Kataija, glavom loptu poslao kraj gola.

U nastavku slična slika na terenu. Zvezda napada, dominira, Partizan se brani i vreba svoju šansu iz kontranapada. Gobeljić je propustio idelnu priliku, njegov udarac završio je u stativi.

Kako se meč bližio kraju Zvezda je pokušavala da dugim loptama preskoči sredinu terena, i lakše dođe do šesnaestera protivnika.

Zvezda je do izjednačenja došla u 75. minutu iz penala. Posle kornera Jojić je povukao za dres Sanaga. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Katai.

Do kraja susreta situacija naterenu se preokrenula, Partizan je krenuo po gol, stvorio nekoliko prilika. Zvezda je odgovorila iz kontranapada, ali nije bilo promene rezultata.

Ovako je protekao meč - iz časa u čas.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво