Čitaj mi!

Stanković: Skinuli smo teret, idemo da se nadigravamo sa boljima

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, bio je zadovoljan posle pobede nad Araratom u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Čestitam svim igračima, njima idu zasluge za to što četvrtu godinu u nizu učestvujemo u kontinentalnom takmičenju. Može da se povede priča da li smo igrali dopadljivo ili ne, ali to sada nije toliko važno, jedino je bitno to da smo ponovo u Evropi i da ćemo igrati grupnu fazu takmičenja u kojem ćemo imati priliku da se oprobavamo sa boljima, da se takmičimo, da se nadigravamo, da napredujemo", počeo je Stanković.

Morao je šef stručnog štaba Zvezde da pravi prinudne izmene u drugom poluvremenu.

"Veliki je pritisak kada se igra samo jedna utakmica. Današnjom pobedom smo skinuli teret i dobro se osećam zbog toga. Imali smo i prinudne izmene, pa je Kanga izašao zbog problema sa ložom, a Ben preventivno. Možda smo u poslednjih petnaest minuta malo zastali, ali sada imamo vremena da radimo u miru, jer smo ulaskom u Ligu Evrope, ponavljam, ostvarili sportski cilj."

U trenutku kada je Crvena zvezda u potpunosti mogla da prelomi utakmicu, dešava se da se iz Falčinelijeve šanse otvara kontra za domaće kojii su smanjili rezultat i uveli meč u neizvesnost.

"Mogli smo tada da rešimo pitanje pobednika, ali šta je tu je. Katai i Falčineli su postigli golove, ali zasluge idu celoj ekipi. Imamo sad vremena da radimo u miru, čeka nas nova utakmica već u nedelju, a onda ide reprezentativna pauza, pa večiti derbi", zaključio je Stanković.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">