Barsa dominantna i sa igračem manje, Fati, Mesi i Kutinjo jači od pljuska i Selte

Fudbaleri Barselone savladali su na gostovanju u Vigu ekipu Selte sa 3:0 u meču četvrtog kola La Lige. Meč je pored golova Fatija, Mesija i Roberta, obeležio i ogroman pljusak, kao i to što je Barsa čitavo drugo poluvreme igrala sa igračem manje.

Barselona deluje dosta dominantno na početku nove sezone La Lige, a žrtva ovoga puta bila je ekipa Selte.

Ronald Kuman na teren je izveo istih 11 startera kao i protiv Viljareala, a oni su učinili da tradicionalno teško gostovanje Barse u Vigu, prođe znatno lakše od očekivanog.

Naravno, publike nije bilo, ali je prava provala oblaka otežala uslove za igru.

To nije sprečilo Barsu da ima ubedljivo više loptu u nogama, stvara izvestan broj šansi i postigne dovoljno golova.

Dosta će Barseloni značiti Seržinjo Dest, koji je predstavljen na "Nou Kampu" kao novi fudbaler "Blaugrane", ali je Felipe Kutinjo još jednom dokazao da je najveće pojačanje za ovu sezonu upravo on.

Brazilac je odigrao fantastičan meč i nagovestio da će biti ključni fudbaler u novoj taktici Barse, pošto mu je, čini se, pravu ulogu pronašao Ronald Kuman.

Katalonska ekipa je povela u 11. minutu, Kutinjo je bio asistent, a "čudo od deteta" zvano Ansu Fati ponovo je načelo rivala. Nakon dva gola Viljarealu, talentovani fudbaler pogodio je i protiv Selte, kada se odlično snašao u šesnaestercu rivala. 

Do kraja prvog poluvremena Barsa je stvarala šanse, ali je u finišu dozvolila da eventualna pobeda bude ugrožena. Prvo je Pike dobio direktan crveni karton, ali je imao sreće da je fudbaler koga je faulirao, bio u ofsajdu.

Ipak, desetak minuta kasnije, Lengle je napravio svoj drugi faul na meču i dobio drugi žuti karton te je ostavio ekipu sa desetoricom u polju.

To nije previše promenilo odnos snaga na terenu. Barselona je početkom drugog poluvremena stigla do drugog gola.

Igrao se 51. minut, kada je Mesi krenuo u karakteristični prodor sa desne strane, uspeo da "zavrne" loptu u protivnički šesnaesterac, a ona uz dosta sreće i odbitak od defanzivca Selte završava iza leđa golmana Viljara.

Nakon gola, Barsa je zaigrala još bolje i oslobođenije. U nekoliko navrata Kutinjo je sa Mesijem pravio velike probleme odbrani Selte, ali nisu uspevali Argentinac i Brazilac da iskoriste neku od šansi.

Do kraja meča viđena su još dva gola. Prvi je delo Mesija, ali je poništen zbog milimetarskog ofsajda u kojem se našao Argentinac, kada je natrčao na odbitak od stative koju je pogodio Kutinjo.

Konačan rezultat postavio je Roberto u petom minutu nadoknade. Mesi je odlično prošao trojicu fudbalera Selte, šutirao, ali je taj udarac odbranio Viljar. Lopta se odbila do Roberta, koji je zakucava u mrežu i stavlja tačku na meč.

U utakmicama koje su prethodile, Kadiz je sa dva igrača manje trijumfovao u Bilbau (1:0), a istim rezultatom Sevilja je savladala Levante. Pobedonosni pogodak postigao je Jusuf El Nesiri u sudijskoj nadoknadi.

Sevilja, poput Barselone, ima dva trijumfa na startu nove sezone i propustila je dve utakmice delom i zbog putovanja u Budimpeštu na Superkup Evrope.

La Liga – 4. kolo:
Četvrtak:

Atletik Bilbao – Kadiz 0:1 (0:0)
(Lopes 57ag)
Sevilja – Levante 1:0 (0:0)
(El Nesiri 90+2)
Selta – Barselona 0:3 (0:1)
(Fati 11, Olasa 51ag, Roberto 90+)

Sreda:
Ueska – Atletiko Madrid 0:0 (0:0)
Viljareal – Alaves 3:1 (2:1)
(Alkaser 13, 67, Moreno 45p – Mendes 36)
Eibar – Elče 0:1 (0:1)
(Boje 37)
Real Madrid – Valjadolid 1:0 (0:0)
(Vinisijus 65)

Utorak:
Real Sosijedad – Valensija 0:1 (0:0)
(Gomes 75)
Hetafe – Betis 3:0 (3:0)
(Anhel 13, 42, Kuku 39)

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво