Читај ми!

Zvezda je konačno preživela "utakmicu sezone"

Ponovo nije bilo najbolje, ponovo je pritisak učinio svoje i fudbal koji je prikazala Crvena zvezda nije bio ni blizu onog koji objektivno ekipa Dejana Stankovića može. Sve ono što nosi 90 i kusur minuta pod nazivom "utakmica sezone" uticalo je da svi navijači crveno-belih strepe do poslednjeg sudijskog zvižduka u Nikoziji, ali će sada sve to biti zaboravljeno i pamtiće se samo jedno – Crvena zvezda će igrati grupnu fazu Lige Evrope u sezoni 2020/20201!

Srpski šampion savladao je jermenski Ararat rezultatom 2:1 u plej-ofu u Nikoziji i tako će četvrtu godinu zaredom nastupati u nekom od dva evropska takmičenja.

Posle nekoliko testova koje Stankovićevi izabranici zajedno sa trenerom nisu položili na najbolji način, sada su pokazali da su spremni i zasluženo će se ove "utakmice sezone" sećati sa osmehom.

Daleko od toga da su momci u tamnim dresovima blistali na stadionu na kojem su nedavno doživeli težak udarac od Omonije.

Od početka utakmice su znali šta hoće i krenuli agresivnije od protivnika. Bazirali su igrači srpskog kluba napade po bokovima, a ponovo se najviše očekivalo od Aleksandra Kataija. Ovoga puta se i dobilo.

Za razliku od prethodnih duela, sada je imao napadača koji je uspevao da sačuva loptu u nogama i nastavlja akciju kada je to bilo potrebno. Dijego Falčineli, momak kojeg je preporučio Siniša Mihajlović, potvrdio je da bi mogao da bude rešenje u špicu napada.

Nekoliko puta je lepo odložio saigračima koji su dolazili nadomak kaznenog prostora, da bi u samom finišu, uz jasno mnogo sreće, probili bedem koji se nalazio ispred srpskog golmana na golu Ararata Stefana Čupića.

Katai je u svom stilu promešao odbranu protivničkog tima, na kraju mu je lopta pobegla, ali je sada stigla nagrada koju ranije nije dobijao. Uklizao je da je stigne i tako, nesvesno, napravio potez kojim će se upisati u listu strelaca. Izblokirao je pokušaj intervencije štopera i lopta se odbila u gol.

Nije stigao Čupić da reaguje, a reakcija strelca i posebno trenera Stankovića, koji je burno proslavio, pokazuje koliko je ovaj pogodak značio i njemu.

"Nije bitno kako, već samo da je ušla", priznao je "magiko" za RTS na kraju.

Drugi deo igre bio je nešto mirniji, Zvezda je stezala obruč do 60. minuta, kada je Falčineli pokazao i da mu ostale odlike pravog centarfura ne manjkaju. Nakon lepe akcije po levom boku centrirao je Ivanić, a Italijan se pojavio na prvoj stativi i glavom pogodio donji levi ugao.

Istini za volju, mogao je da postane i tragičar jer je minut po njegovom promašaju Ararat smanjio i onda je viđena prava drama na Kipru. Jermeni, tačnije stranci u jermenskom klubu, imali su dve-tri izvrsne prilike i samo je pitanje kako je mreža kapitena Milana Borjana ostala netaknuta u tim trenucima.

Ipak, sada je "fortuna" bila uz crveno-bele, objektivno su je i zaslužili dobrim pristupom, ne dozvolivši da još jedan slabiji tim izađe kao pobednik.

"Dižemo Zvezdu u nebesa. Ponosan sam na ove momke", nije Borjan krio zadovoljstvo.

Klub iz Ljutice Bogdana dobio je, osim šest jakih utakmica, i novu finansijsku injekciju, kojom će delimično biti "ispeglane" greške uprave iz prethodnih nekoliko meseci. Veliki kamen sa srca svakako je pao i Stankoviću, koji trenersku karijeru otvara velikim uspehom za jednog trenera početnika.

Crvena zvezda sada može mirno da čeka žreb za grupnu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja – nije "glavna nagrada", ali Evropa je Evropa.

Nikola Đukić (NikolaDjukic43) 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво