Lester sa pet golova probušio Siti, het-trik Vardija

Fudbaleri Lestera nadigrali su Mančester siti sa 5:2 u meču trećeg kola premijer lige. Lester je i posle ovog susreta zadržao maksimalan učinak u novoj sezoni tri utakmice tri pobede.

Siti je napadao i stvarao šanse, pogotovo u prvom poluvremenu. Uspeo je domaćin i da povede, ali na drugoj stranije bio Džejmi Vardi. Nad njim su načinjena dva penala, koje je pretvorio u golove, a u svom stilu postigao je drugi gol - petom. Ekipa Pepa Gvardiole nije imala rešenja za ovog golgetera. Razigrani Lester je i bez Vardija u glavnoj ulozi uspeo da postigne još dva gola.

Siti je poveo u četvrtom minutu. Korner sa leve strane izveo je Sterling, lopta se u petercu odbila od odbrambenog igrača Lestera, na nju je na oko 12-13 metara naleteo Varez i pravim projektilom pogodio gornji levi ugao.

Lester se uglavnom koncentrisao na odbranu a svoju šansu je tražio u kontranapadima, a to im je i najjače oružje. Dva puta nije prošao zavšni pas, treći put lopta stiže do Vardija koga u kaznenom prostoru obara Voker i sudija je pokazao na belu tačku.
Vardi je preuzeo odgovornost i pogodio - 1:1 u 37. minutu susreta.

U drugom poluvremenu Lestere se oslobodio pritiska domaćina. Sve češće je bio na polovini terena koja pripada Sitiju, iz jedne takve akcije u 54. minutu stigli su do vođstva.

Kastane je primio loptu na desnoj strani, uputio je centaršut u kazneni prostor gde je na prvoj stativi prihvata Vardi i petom šalje u gol.

Četiri minuta kasnije na semaforu je stajalo 1:3. Vardi se u kaznenom prostoru sjano postavio ispred Garsije, koji ga ruši i sudija pokazuje na belu tačku. Ponovo je loptu uzeo Vardi i pogodio.

Četvrto gol bio je remek delo Madisona u 77. minutu. Sjajno se oslobodio čuvara i opalio sa oko 18 metara. Ederson je paradom samo ulepšao ovaj pogodak.

Siti je smanjio prednost gostiju u 84. minutu. Nakon kornera sa desne strane, Ake se sjajno oslobodio čuvara i glavom pogodio gol.

Četiri minuta kasnije Lester postiže i peti pogodak i ovaj sa kreča. Mendi rukama obara Madisona i sudija je po treći put pokazao na belu tačku. Tilemans je bio siguran izvođač i time stavio tačku na ovaj susret.

Premijer liga treće kolo:

Subota:
Brajton - Mančeter junajted 2:3
Kristal Palas - Everton 1:2
VBA - Čelsi 3:3
Barnli - Sautempton 0:1

Nedelja:
Šefild - Lids 0:1
Totenhem - Njukasl 1:1
Mančester siti - Lester 2:5
Vest Hem - Vulfs 4:0

Ponedeljak:
18.45 Fulam - Aston Vila
21.00 Liverpul - Arsenal

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво