Читај ми!

Bajern izgubio prvi put u 2020, Hofenhajm srušio šampione svega!

Fudbaleri Hofenhajma napravili su veliko iznenađenje u drugom kolu Bundeslige i pobedili aktuelne šampione Nemačke i Evrope, ekipu minhenskog Bajerna. Hofenhajm je odigrao perfektnu partiju na svom stadionu i potpuno zasluženo pobedio trenutno najbolji tim na svetu, rezultatom 4:1.

Bavarci nisu stigli da se odmore od napornog puta i osvajanja Superkupa Evrope u Budimpešti (bili bolji od Sevilje posle produžetaka), što su maksimalno iskoristili izabranici Sebastijana Henesa.

Trener "plavih" perfektno je postavio utakmicu, Hofenhajm je mogao i ubedljivije da trijumfuje, ali će biti zadovoljan što je postao prvi tim koji je nadigrao Bajern u 2020. godini – ne samo u Bundesligi, nego u svim takmičenjima.

Ekipa Hansija Flika poslednji put je poražena sedmog decembra, kada je bolja bila Borusija Menhengladbah. Flik je doživeo treći poraz otkad je seo na klupu Bavaraca, uz samo jedan remi.

U međuvremenu se klub sa "Alijanc arene" dokopao triple krune u Nemačkoj, a potom pokorio i Evropu.

Međutim, već u prvih pola sata domaći igrači su najavili da su spremni za preokret – prvo je Ermin Bičakčić bio najviši u skoku i doneo prednost Hofenhajmu posle kornera, da bi Munas Dabur "šmekerskim" udarcem prebacio Manuela Nojera posle asistencije Andreja Kramarića.

Hrvatski reprezentativac nastavio je sa sjajnim partijama na početku nove sezone, pa je posle het-trika u uvodnoj rundi, sada bio strelac dva gola.

Nije Hofenhajm poremetio ni lep pogodak Džošue Kimiha za 2:1 u finišu prvog poluvremena, pa je u nastavku preko Kramarića overio trijumf.

Nekadašnji napadač Lester sitija je u 77. minutu krunisao sjajnu akciju svog tima, a u nadoknadi vremena sigurno izveo jedanaesterac.

Mogao je Hofenhajm i ubedljivije da trijumfuje, ali je Nojer još jednom pokazao zbog čega je i dalje među najboljim golmanima današnjice.

Henesov tim je izbio na prvo mesto na tabeli sa šest bodova, koliko ima i drugoplasirani Augsburg, ali ono što je važnije, nije dozvolio Bajernu da se već na startu prvenstva bodovno odlepi. Mašinerija iz Minhena trenutno je šesti sa tri boda.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво