Ništa od Evrope, Partizan zaustavljen u Belgiji

Fudbaleri Partizana poraženi su na gostovanju u Belgiji od ekipe Šarlroa sa 2:1, nakon produžetaka. Srpski klub završava kvalifikacije za Ligu Evrope u trećem kolu.

Nisu uspeli crno-beli da savladaju belgijskog protivnika i nastave put ka Ligi Evrope

Šarlroa je nakon produžetaka slavio sa 2:1 i ostavio srpskog predstavnika bez učešća u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Počelo je veoma loše po Partizan, pošto je domaćin poveo već u 10. minutu. 

Nakon dobro izvedenog kornera, šutirao je jedan fudbaler Šarlroe, Stojković odlično reagovao, ali se lopta odbila do kapitena Desoleja, koji je između Sadika, Asana i Stojkovića, prosleđuje u mrežu.

Od tog momenta Partizan jeste zaigrao bolje, imao više loptu u nogama, bio konkretniji i direktniji u dodavanjima, ali daleko od toga da je do kraja prvog dela utakmice stekao izglednu priliku.

Na poluvremenu je Aleksandar Stanojević izmenio Stevanovića, a u igru je ušao Suma. Ispostavilo se da je ta odluka potpuno promenila tok igre u nastavku.

Suma je zadavao glavobolje čuvarima i konstantno pretio po gol rivala.

Igrao se 53. minut, kada je na asistenciju Asana sa desne strane terena, Suma bio dobro postavljen i odlično šutirao, te doneo izjednačenje. 

Do kraja susreta nije bilo promene rezultata. U nekolikmo navrata pokušavao je Partizan, ali su u poslednjim momentima reagovali defanzivci Šarlroe, dok je sa druge strane prekid bio glavno oružje belgijske ekipe.

Nakon 90 minuta igre pobednik nije bio poznat, pa je meč otišao u produžetke.

U prvih 15 minuta nije viđeno uzbuđenje, delovalo je kao da ekipe ne žele previše da se otvore i tako rizikuju primljeni gol.

Usledio je 108. minut. Ostojić je pri jednom uklizavanju igrao rukom, pa je dosuđen slobodan udarac na ivici šesnaesterca Partizana.

Desetka Šarlroe, Iranac Rezai, majstorskim udarcem, koji je prvo udario u stativu, a potom završio iza leđa Stojkovića, doneo je prednost i postavio konačan rezultat.

Partizan je porazom zaustavljen u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Šarlroa će u poslednjoj fazi kvalifikacija igrati protiv Leha iz Poljske. 

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво