Superkup Evrope pred navijačima, Bajern i Sevilja za prvi trofej u sezoni

Fudbaleri Bajerna i Sevilje igraju utakmicu za trofej Superkupa Evrope, a utakmica se igra u Budimpešti od 21.00 sat. Zanimljivo je da će utakmici prisustvovati navijači, prvi put od pandemije koronavirusa. Direktan prenos je na Prvom programu RTS-a, kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

Dva najblje evropske ekipe, po rezultatima iz prošle sezone, Bajern i Sevilja, igraju meč za titulu u Superkupu Evrope.

Utakmica će se igrati pred navijačima, prvi put od izbijanja pandemije koronavirusa. Meč će posmatrati 20.000 srećnika, što je trećina kapaciteta stadiona u Budimpešti.

Bavarci su šampioni Evrope, oduševili su svet pobedama nad Barselonom i Pari Sen-Žermenom i važe za fovarite u utakmici na "Puškaš areni".

Ipak, Sevilja je ko zna koliko puta pokazala da se nikoga ne plaši, ali i da zna da igra velike utakmice. Ekipa iz Andaluzije letos je šesti put osvojila trofej u Ligi Evrope, a nikada nisu izgubiliu finalu.

Bajern je i novu sezonu u Bundesligi počeo zastrašujuće, demoliran je Šalke rezultatom 8:0, što znači da je ekipa Hansija Flika samo nastavila tako gde je stala u Portugaliji, igrajući završni turnir Lige šampiona.

Sevilja nije igrala takmičarske mečeve u ovoj sezoni, pa se ne zna u kakvoj formi je tim Žulena Lopetegija, ali sigurno su Španci spremni za veliku pozornicu i duel protiv šampiona Evrope.

Da Srbija ima svog predstavnika u Budimpešti pobrinuo se Nemanja Gudelj koji će se naći među igračima Sevilje na koje računa Lopetegi.

Utakmica jeste revijalnog karaktera, ali obe ekipe želele bi da osvoje trofej na početku nove sezone i uliju sebi samopouzdanje pred najznačajnije borbe u nacionalnim takmičenjima i Ligi šampiona.

Utakmica u Budimpešti igra se od 21.00 sat, kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво