Opstrukcija fudbala ipak nije pobedila, Partizan nastavlja evropski san

Težak meč za fudbalere Partizana. Pokušali su sve tokom 90 minuta igre, nisu uspeli da probiju odbranu domaćina. Ipak u finišu prvog produžetka iskoristili su svoju šansu i sa kreča Natho donosi crno-belima prolaz u narednu rudu kvalifikacija. U borbi za plej-of Partizan će narednog četvrtka igrati protiv belgiske ekipe Šarloa.

Dugo je Partizan tražio put kroz zgusnutu odbranu domaćina, ali pukotine u odbrani nije bilo, jedine stopostotne šanse propuštene su u prvom poluvremenu (Sadik i Asano). U drugom poluvremenu nije bilo šansi. Domaćin je odolevao naletima crno-belih i malo je nedostajalo da uspe u svojoj nameri da se dokopa penal lutrije.

Iako većinu mečeva u domaćem šampionatu Partizan igra protiv timova koje se brane i svoju šansu traže u kontranapadima, večeras dugo nisu uspeli da nađu rešenje za organizovanu odbranu domaćina. Kao i u prvom kolu Partizan je prošao dalje golom Natha sa bele tačke.

Crno-beli su od samog starta preuzeli inicijativu, agresivno su krenuli u napad. U početku najviše akcija je išlo kroz sredinu, kako je meč odmicao krenula je naša ekipa i po bokovima. Nekoliko pokušaja ipak brzopletost napadača - Sadika i Asana, rezultiralo je propuštenim prilikama.

Domaćin je "parkirao autobus" ispred svog gola i pokušao da oprobanim receptom stigne do penala, i tako potraži svoju šansu za prolaz dalje. Razmak između linije odbrane i napada bio je nekih 20 metara, što je otežalo posao igračima Partizana.

Crno-beli su imali apsolutnu dominaciju, lopta je konstantno bila u njihovim nogama, sve je to delovalo odlično do same završnice kada je izostala realizacija.

Protivnik je uspeo da zaustavi udarnu iglu napada Partizana - Sadik, Suma i Asano su uglavnom bili odsečeni između dve linije odbrane Sfintula.

Nastavak je doneo nešto više pokušaja crno-belih sa distance. Domaćin je nastavio sa orgaizovanom i izuzetno disciplinovanom odbranom. Retko su prelazili na deo terena koji pripadao crno-belima, a uglavnom su izbacivali loptu na prazan deo terena kako bi ponovo postavili sve linije odbrane.

Ulaskom Lazara Markovića crno-beli su dobili opciju više u napadu. Nekoliko puta solo prodorom uspeo je da probije prvu liniju odbrane, ali ekspresno biva udvojen i svi pokušaji su bili osujećeni.

Crno-beli moraju mnogo da rade na realizaciji. U duelu sa skromnim protivnikom, pokazali su da je kvalitet na njihovoj strani, ali nije bilo ideje u završnici. Jači protivnik, kakav je naredni, to će mnogo bolje znati da iskoristi, a ne samo da prebaci loptu na drugi deo terena.

Možda su crno-beli dobili i posledu opoomenu pred znatno veće izazove u borbi za Ligu Evrope.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара